Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 34. Yıl Dönümü

20.07.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 34. yıldönümü nedeniyle, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali TALAT'a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN aracılığıyla gönderdikleri mektubun metni aşağıda sunulmaktadır:
"Sayın Cumhurbaşkanı,
Kıbrıs Türkü'nü barış ve özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı'nın 34'üncü yıldönümünde, Türk milleti ve şahsım adına Kıbrıs Türk Halkı'nın Barış ve Özgürlük Bayramı'nı içtenlikle kutlarım.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin tarihi, ahdi ve insani yükümlülüklerine dayanarak gerçekleştirdiği Barış Harekâtı, kahraman Kıbrıs Türkü'nün özgürlük mücadelesinde bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs Türk halkı, Ada'ya huzur ve istikrar getiren Barış Harekâtı'ndan bu yana özgürce yaşama konusundaki kararlılığını dünyaya kanıtlamıştır. Kıbrıs Türkü, demokratik sistemi, çoğulcu yapısı ve çağdaş kurumlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti çatısı altında geleceğe güvenle yürümektedir. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her alanda daha da ilerlemesi için gereken çabayı göstermeye aynı kararlılıkla devam edecektir.
Kıbrıs'ta siyasi açıdan birbirine eşit iki halk, iki demokrasi ve iki devlet mevcuttur. Kıbrıs'ta barış ve huzurun teminatı, Ada'daki mevcut gerçeklere dayanacak bir çözümdür. Türkiye garantör ülke olarak Kıbrıs'ta yeni bir ortaklık kurulması hedefini paylaşmaktadır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ulusal davamız uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyor, Kıbrıs Türk Halkı'na esenlik ve mutluluklar diliyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı