Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıl Dönümü

01.06.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Dünyanın ilk askeri havacılık teşkilatlarından olan Türk Hava Kuvvetleri, yüksek disiplin anlayışı, donanımı, nitelikli personeli ve caydırıcı gücüyle Silahlı Kuvvetlerimizin en önemli unsurlarından biridir.
Bilim ve teknolojideki gelişmeleri takip ederek modern havacılığın tüm ilkelerini hayata geçiren Hava Kuvvetlerimiz, bugün imkan ve kabiliyetleriyle dünyanın sayılı hava güçlerinden biri olarak takdir toplamaktadır.
Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" direktifi doğrultusunda ülke semalarını koruyan Hava Kuvvetlerimiz, üstlendiği görevleri üstün bir hizmet anlayışıyla eksiksiz yerine getirmektedir.
Hava Kuvvetlerimiz, dünyada barışın ve istikrarın korunmasına yaptığı katkı ve uluslararası başarılarıyla da, milletimizi gururlandırmakta, dünyada adından övgüyle sözettirmektedir.
Hava Kuvvetlerimiz, dinamik ve modern yapısıyla geçmişte olduğu gibi, gelecekte de sorumluluklarını kararlılıkla yerine getirecektir.
Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, hava şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyor, her zaman büyük bir görev bilinciyle çalışan Size ve Türk Hava Kuvvetleri'nin fedakar mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı