19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

18.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Aziz Vatandaşlarım, Sevgili Gençler,
Atatürk'ün gençliğe armağanı olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla ve gururla kutluyoruz.
Büyük Önder Atatürk'ün İstiklal Savaşı'nı başlatmak amacıyla Samsun'a çıkışı, Türk milletinin kaderini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişimdir. 19 Mayıs, Türk milletinin en menfi şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneğidir.
Türk milleti böylelikle atalarının emaneti olan kutsal vatanını korurken, milli egemenliğe dayanan, modern bir devleti, genç Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma başarısını göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması, Türk ve dünya tarihi açısından 20. yüzyılın en önemli olaylarından biridir.
Türkiye, Atatürk'ün "çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak" olarak özetlediği hedefi yakalama yolunda bugüne kadar önemli mesafeler katetmiştir.
19 Mayıs, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü gençlik, gelecektir.
Türkiye aynı zamanda, milli mücadelenin ilk adımının atıldığı günü Spor Bayramı olarak da kutlamaktadır.
Spor ahlakının, centilmenliğin ve kurallara saygının gençlere hedef olarak gösterildiği 19 Mayıs ruhunun tüm bölgemiz ve dünya için de örnek oluşturduğunu düşünüyorum.
Aziz Vatandaşlarım,
Bugün, Türkiye yarınlarına güvenle bakan bir ülkedir.
Umutları ve hedefleri olan bir ülkedir.
Tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir.
Türkiye, güçlü ekonomisi, insan haklarına dayalı demokratik ve laik rejimi, dinamik nüfusu, kuvvetli ordusu ve hepsinden önemlisi devlet ve milleti birbiriyle kaynaştırmayı başaran yönetim anlayışıyla saygın ve güçlü bir ülke haline gelmiştir.
Modern çağın dinamiklerini doğru okumaya başlayan Türkiye, bölgesi ve ötesindeki gelişmelere yön veren, dostluğu aranan, düşmanlığından çekinilen uluslararası bir aktör konumuna yükselmiştir. Bir cazibe merkezine dönüşmüştür.
Gelinen bu nokta, toplumumuzun her kesiminin sarfettiği ortak gayretin ürünüdür.
İnsan haklarına saygılı demokratik rejimimiz, açık toplumu teşvik eden yaklaşımımız, bireyi esas alan yönetim anlayışımız pekiştikçe Türkiye daha da güç kazanacaktır.
Türkiye artık, edebiyatta, sanatta, sporda, eğitimde, bilimde ve teknolojide adını sık sık tüm dünyaya duyurmaktadır.
Sevgili Gençler,
Bugün artık AB ile tam üyelik müzakerelerini yürüten bir ülkenin gençleri olarak dünyaya açık olun, içinize kapanmayınız. Küresel rekabette başarı elde edebilmek için kendinizi her alanda donanımlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret göstermelisiniz. Erasmus gibi AB programları bu yönde imkanlar sağlamaktadır.
Dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan insanlar olmalısınız.
Türkiye'nin potansiyeli büyüktür. Bu büyük potansiyeli parlak ve müreffeh bir geleceğe dönüştürmek sizin elinizdedir.
Büyük Önder Atatürk, "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" diyerek, Türk gençliğine olan sonsuz güvenini vurgulamıştır.
Atalarımızın, şehitlerimizin, gazilerimizin ve yetişmenize katkısı olan herkesin güvenine layık olacağınıza eminim.
Aziz Vatandaşlarım,
Sevgili Gençler,
Bu duygu ve düşüncelerle, hepinizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı