Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer'ın Türkiye Ziyareti

16.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Avusturya Cumhurbaşkanı Sayın Heinz Fischer, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabeten, beraberinde bir işadamı heyeti olduğu halde, 19-22 Mayıs 2008 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.
Avusturya Cumhurbaşkanı'nın sözkonusu ziyareti sırasında, Türkiye ile Avusturya arasındaki ikili ilişkilerin yanısıra, bölgesel ve uluslararası konular üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak ve işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek daha da güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecektir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer, 21 Mayıs 2008 günü Kayseri'de İş Konseyi toplantısının açılışını yapacaklardır. Cumhurbaşkanı Fischer ayrıca, 22 Mayıs günü İstanbul'da temas ve incelemelerde bulunacak ve İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen "Artemis Sergisi"nin açılışını gerçekleştirecektir.

Bilgi notu:

Avusturya ile ikili ticaretimiz 2007 yılında 1 milyar 600 milyon Avro olarak gerçekleşmiştir. (İhracatımız 612, ithalatımız 984 milyon Avro)
Avusturya firmaları Türkiye'de enerji, ulaştırma ve çevre projelerine ilgi göstermektedir. Sektörün en önemli firmaları, ülkemizdeki enerji santralleri ihalelerine ilgi göstermekte, ayrıca Avusturya bankaları da bu firmaların üstlenmeyi öngördükleri projelere kredi vermektedir.
Ülkemizin Avusturya'daki yatırımlarına bakıldığında, bankacılık sektörünün başı çektiği görülmektedir. 1990'lı yılların ikinci yarısında önce Denizbank ve bilahare Vakıfbank, temsilcilik faaliyetlerinin yanısıra, Avusturya'da "anonim şirket" olarak örgütlenerek bankacılık işlemlerine başlamışlardır.
2007 yılında Türkiye'ye 480 bin Avusturyalı turist gelmiştir.
Avusturya'da 2007 yılı itibariyle yaklaşık olarak 220.000 Türk yaşamaktadır. Viyana Eyalet Parlamentosu'nda üç Türk üye bulunmaktadır.
Avusturya'dan Türkiye'ye Devlet Başkanı düzeyindeki son ziyaret 1996'da yapılmıştı. Türkiye'den Avusturya'ya ise son olarak 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman Demirel 1998 yılında resmi bir ziyaret gerçekleştirmişti.
Yazdır Paylaş Yukarı