Leyla Gencer'in Vefatı ile İlgili Bilgi Notu

15.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız geçen hafta Milano'da vefat eden değerli Devlet Sanatçımız Leyla Gencer için 16 Mayıs Cuma günü İstanbul'da düzenlenecek törende kendilerini temsil etmek üzere Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Sayın Zeynep Damla Gürel'i görevlendirmişlerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Gencer'in adının yaşatılmasını teminen ilgili makamlarımıza, mümkün ise, sanatçının heykelinin bulunduğu Opera binasına yakın bir mahale "Leyla Gencer" adının verilmesi tavsiyesinde bulunmuşlardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Leyla Gencer'in vefatı dolayısıyla 10 Mayıs günü yayınlamış oldukları mesaj bu vesileyle aşağıda tekrar sunulmuştur:

"Opera tarihinin gelmiş geçmiş en büyük divalarından olan, Devlet Sanatçımız Leyla Gencer'in vefatından büyük üzüntü duydum.

Dünyanın büyük opera sahnelerinde alkış toplayan, değerli ödüller alan, genç sanatçılar yetiştiren, ülkemiz için bir kültür elçisi gibi çalışan ve gururumuz olan Leyla Gencer, örnek sanatçı kişiliği ve yaptıklarıyla her zaman takdirle anılacaktır.

Kendisine Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum."

Sayın Cumhurbaşkanımız Dışişleri Bakanlığı döneminden bu yana Milano Başkonsolosluğumuz aracılığıyla Leyla Gencer'in sağlık durumu ve ihtiyaçları ile yakından ilgilenmişlerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı