Anneler Günü Mesajı

11.05.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Anneler Günü münasebetiyle yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Annelik, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev, yüce bir duygudur.
Ailenin temel direği olan anneler, hiç eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakarlığın, iyiliğin, şefkatin, merhametin, kısacası en temiz ve en masum duyguların timsalidirler.
Çocuklarını sağlıklı nesiller olarak yetiştirebilmek için büyük fedakarlık gösteren annelerimiz, bu çabalarıyla yarınların güçlü temellerini de atmaktadırlar.
Çocuklar hayata dair ne varsa annelerden öğrenirler. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir.
Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır.
Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalıyız.
Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğüdür. Anne sevgisi, belli kalıplara sığmayan yüce bir sevgidir. Annelerin çocuklarından beklediği, sadece ve sadece gerçek sevgidir.
Annelerimize sevgimizi gösterebilmek için her fırsatı değerlendirmeli, onlara karşı sorumluluklarımızı iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak, en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.
Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen annelerimizi her zaman güldürüp sevindirmeyi en önemli görevimiz bilmeliyiz.
Annelerimizin gülen yüzleri, bizler için, kendilerine gönül borcumuzu biraz olsun ödeyebilmenin mutluluğunu yaşatan anlamlı bir ödül olacaktır.
Annelerimizin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Şehitlerimizin annelerine ve diğer yakınlarına sahip çıkmanın, destek olmanın, acılarını paylaşmanın hepimizin borcu olduğunu, Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyorum.
Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baştacımız annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı