Basın Açıklaması

15.04.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bir süredir bazı gazetelerimizde yer alan, Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'nda kendisine bir çalışma ofisi yaptırdığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.
Öncelikle vurgulamak gerekir ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni bir çalışma ofisi kullanmak gibi bir düşüncesi ve niyeti bulunmamaktadır. Tarabya Yerleşkesi'ndeki mevcut çalışma ofisleri ihtiyacı karşılamakta ve kullanılmaktadır.
Yıldız Sarayı, İstanbul'u süsleyen en önemli kültürel ve sanatsal yapılardan birisidir. Fakat, Saray bugünkü haliyle konumuna ve anlamına denk bir işleve sahip olmaksızın farklı kurumlar elinde çok parçalı bir görüntü sergilemektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'na ilgisi sadece, gözbebeğimiz gibi korumamız gereken tarihi eserlerimizin harap, virane ve işlevsiz durumda kalmaması, kültürel varlıklarımızın değerlerine uygun şekilde yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması amacına yöneliktir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Yıldız Sarayı'nı gezmesi ve ilgi göstermesinin farklı anlamlara çekilmesi ve kendisine ofis yaptırma arzusuna indirgenmesi üzüntü vericidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yazdır Paylaş Yukarı