Bilgi Notu

26.03.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
--Sayın Cumhurbaşkanımız, MGK'nın Şubat ayı toplantısını takiben, başta terörizm ve güvenlik sorunları, Güneş Operasyonu, Irak ile ilişkiler, Irak Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi ziyareti konuları olmak üzere, bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla, TBMM'deki siyasi parti liderleri ile bir dizi görüşme yapmayı öngörmüştür. Bu konudaki ilk grup davet 14 Mart Cuma sabahı yapılmıştır.

--Sayın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu daveti kabul etmiş ve görüşmenin 20 Mart günü yapılmasında mutabık kalınmıştır. Ancak, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney'nin Türkiye ziyaretinin de değerlendirilmesine imkan vermek üzere görüşme 27 Mart gününe ertelenmiştir.

--Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çerçevedeki ilk görüşmesi Sayın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile 27 Mart günü bir öğle yemeği şeklinde gerçekleşecektir.

(Soru olursa: Sözkonusu davetler Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Adalet ve Kalkınma Partisi hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmasından önce planlanmış ve yapılmıştır.)
Yazdır Paylaş Yukarı