Dünya Ormancılık Günü Mesajı

21.03.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dünya Ormancılık Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Kıymetli Vatandaşlarım,
Gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre, yeşil bir Türkiye bırakmak temel sorumluluğumuzdur. Bunun için ormanlarımız başta olmak üzere doğal kaynaklara, gelecek nesillerden ödünç aldığımızın bilinciyle sahip çıkmamız gerekmektedir.
Küresel ısınmanın etkisiyle diğer dünya ülkeleri gibi ülkemizin de karşı karşıya olduğu temel sorunlardan birisi kuraklıktır. Kuraklıkla mücadelede ormanlık alanlarının çoğaltılması ve varolanların korunarak niteliklerinin yükseltilmesi önemli bir gerekliliktir. Ormanlar, iklim düzenleyici niteliği yanında, sel baskınları ve toprak kayması risklerine karşı teminatımızdır.
Ormanlarımız, sunduğu imkanlarla ülkemizin en önemli zenginliklerindendir. Ormanlarımızı korumak, orman varlığımızı geliştirmek, vatanımıza sahip çıkmakla eşdeğerdir.
Ormanların korunması ve niteliğinin geliştirilmesi sürecinde, vatandaşlarımızı, geleceği bugünden düşünerek, insanımızın güzel bir ülkede, zengin bir doğada yaşaması amacıyla başlatılan ağaçlandırma kampanyalarına katılmaya ve varolan orman varlığımızı korumada daha gayretli olmaya çağırıyorum. Ağaç dikme çalışmalarına katılmak, çevrenin korunması konusunda sorumluluk üstlenmek, her şeyden önce bir vatandaşlık görevidir.
Bu doğrultuda atılan adımlar, küresel boyuttaki çevre sorunlarının etkilerinin azaltılması bakımından da önem taşımaktadır.
Ağaçlandırma konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Milli Ağaçlandırma Seferberliği başta olmak üzere, yarınlarımıza hizmet eden örnek etkinlikler yürütülmektedir. Bu ve benzeri girişimleri önemsiyor ve gönülden destekliyorum.
Milletimizin desteği, kurum ve kuruluşlarımızın çabalarıyla, daha yeşil bir Türkiye hedefine ulaşacağımıza, bunun mutluluğunu hep birlikte yaşayacağımıza inanıyorum.
Ağacı bol, yeşili bol bir dünyada ve ülkede yaşamak için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceği inancıyla Dünya Ormancılık Günü'nde tüm vatandaşlarımıza sevgilerimi ve saygılarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı