Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıl Dönümü Mesajları

18.03.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Türk milleti, tarih boyunca hür ve müstakil yaşamayı bir hayat felsefesi olarak benimsemiştir. Bu nedenle hiçbir güç milletimizi esaret altına alamamıştır.
Milletimizin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığı, birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, varlığımıza yönelen tüm tehditleri yok etmiştir.
Milletimiz, onuruyla bir destan yazdığı Çanakkale'de bunu bir kez daha ispat etmiştir.
Çanakkale Zaferi, tarihe sığmayan, hepimize büyük gurur veren bir destandır. Türk milleti Çanakkale'de kanıyla, canıyla, şerefiyle tarihin akışını değiştirmiştir.
Milletimizin inancından, ruhundan ve vatan mücadelesinden doğan Çanakkale Zaferi, yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır.
18 Mart 1915 tarihinde inanılmaz bir başarının elde edildiği Çanakkale Deniz Zaferi, Türk ve dünya tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır.
Türk milleti böylelikle, Çanakkale'nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.
Çanakkele'de binlerce şehit verilerek yapılan mücadele Türk milletinin mukaddes vatanına, şehitlerinin ve gazilerinin emanetine sonsuza kadar sahip çıkacağının göstergesidir.
Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin sahipliğinde sonsuza kadar yükselecek, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşacaktır.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.
Bütün vatandaşlarıma sevgilerimi, saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı