14 Mart Tıp Bayramı

14.03.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Kıymetli Sağlık Çalışanları,
Bilgi, beceri ve emeğiyle insan sağlığına hizmet eden, hoca ve öğrenci olarak sağlık insan gücümüze katkı sağlayan tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını tebrik ederim.
14 Mart 1827 tarihinde ülkemizde batılı anlamda ilk tıp okulu açılmıştır. 1919 yılından bu yana anılan gün, ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
Tarihimizin zor günlerinde, çeşitli imkânsızlıklar içinde yetişen hekimlerimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren milletimizin var olma, kalkınma ve gelişme mücadelesinde önemli roller üstlenmiştir.
Türkiye bugün, başka sahalarda olduğu gibi, tıp eğitimi- teknolojisi ve sağlık hizmetleri alanındaki performansıyla da dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Ülkemizin sağlık insan kaynağının niteliği ve sunulan sağlık hizmetinin etkinliği bakımından, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle boy ölçüşecek seviyeye ulaşmıştır. Bu başarının arkasında köklü eğitim kurumlarımız, bilgi ve tecrübe sahibi hocalarımız, kamu ve özel sektörümüzün yönetim ve işletme becerisi yatmaktadır.
Tıp ve sağlık alanındaki başarı sadece bir mesleğin veya kurumun değil, bu alanda faaliyet gösteren bütün meslek grupları ve kurumların birlikte ve koordineli çalışmasıyla mümkün olabilmektedir. Türkiye tıp topluluğunun müşterek bir standardı yakalamış ve her geçen gün gelişmekte olması ayrıca takdire değerdir.
Tıp sektörü, bilim ve teknolojinin hızla geliştiği bir alandır ve bu gelişmeler beraberinde yenilikleri ve etik tartışmaları gündeme getirmektedir. Bu dinamizm yeni aktörler, hasta ve hasta yakınlarının artan bilinciyle gelişme ve ilerlemeyi teşvik etmektedir. Kamuoyu, tıp mensuplarının ilgili meslekler ve kurumlarla işbirliği halinde yeni ihtiyaçlara uygun çözümler bulmasını beklemektedir.
Tıp bayramını takip eden sağlık haftasının, toplumdaki sağlık bilincini artıracak ve sağlık hizmetlerini daha ileriye götürecek faaliyetlerle değerlendirilmesini temenni ederim.
14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle yurdumuzun her köşesinde insan sağlığına fedakârca hizmet eden hekimleri, hemşireleri, hastabakıcıları ve tüm sağlık çalışanlarını ve onları yetiştiren hocaları tebrik ediyor, hizmetleri için bütün vatandaşlarımızın şükran ve sevgilerini sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı