Yemen Cumhurbaşkanı'yla Ortak Basın Toplantısı

25.02.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yemen Cumhurbaşkanı Sayın Ali Abdullah Saleh ile birlikte düzenledikleri ortak basın toplantısında yaptıkları açıklama aşağıda sunulmaktadır:
"Değerli Basın Mensupları,
Dost ve kardeş ülke Yemen'in Cumhurbaşkanı, değerli dostum Ali Abdullah Saleh'i ve değerli heyet üyelerini Türkiye'de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ziyaret Devlet Başkanları seviyesinde ilk ziyaret olması bakımından da ayrıca bir anlam taşımaktadır. Bilindiği gibi, Türkiye ile Yemen arasındaki ilişkiler çok tarihîdir, dostluk ve kardeşliğe dayanmaktadır.
Görüşmelerimizde iki ülkenin en üst seviyede siyasî iradelerini ortaya koyarak, ilişkilerimizi her sahada geliştirme kararını aldık. Gerek ikili gerekse uluslararası konuları Sayın Abdullah Saleh ile detaylı bir şekilde konuştuk. Ayrıca, uluslararası platformlarda iki ülke birbirine daima destek vermektedir ve bu desteğin devam ettirileceğini konuştuk. Bu bağlamda gerek Güvenlik Konseyi adaylığımız, gerek EXPO 2015 için desteklerini bir kez daha tekrarladılar. Bundan dolayı teşekkürlerimi bir kez daha sunmak isterim. Ayrıca Yemen'in ekonomik kalkınmasında Türk müteahhitlerine verdikleri destek için de teşekkür ettim. İlişkilerimizi ticaret, karşılıklı yatırımlar, sağlık, enerji alanlarında geliştirme kararına vardık. Güvenlik, askerî, savunma konularında da işbirliği yapma kararlılığımızı ortaya koyduk.
Bu ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi için bir dönüm noktası olduğu kanaatindeyim. Bunu belirttikten sonra Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Saleh'e bir kez daha ülkemize hoş geldiniz diyorum. Türk-Yemen dostluğunun bundan sonra çok daha müşahhas şekilde gelişeceğine inancımı tekrar etmek istiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı