Cafe Milano Açıklaması

23.01.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın ABD'yi ziyaretleri sırasında, Sayın Hanımefendi'nin Vaşington Büyükelçimizin eşiyle birlikte Vaşington'daki bir restoranda yediği akşam yemeği ve akabinde restoranda görevli bir garsonun görevine son verilmesine ilişkin olarak bazı basın organlarında Sayın Hanımefendi ve Vaşington Büyükelçiliğimizi itham eden haberler yayımlanmış olması üzüntüyle izlenmiştir.

Anılan restorandaki garsonun görevine son verilmesi yönünde hiçbir müdahalede bulunulmamıştır. Sayın Hanımefendi'yi de üzen bu gelişme, ABD'de büyük önem verilen özel hayatın gizliliği gibi bazı ilkelerin ihlali nedeniyle restoran yönetiminin aldığı bağımsız bir kararın sonucudur.

Sözkonusu restoran yönetiminin gönderdiği ilişikte Türkçe çevirisi sunulan mektupta da bu husus açıkça belirtilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


19 Ocak 2008





Sayın Bayan Abdullah Gül
Cumhurbaşkanlığı Ankara Türkiye




Sayın Bayan Gül,

Son Vaşington ziyaretiniz sırasında sizi seçkin bir konuk olarak Cafe Milano'da ağırlamak bizim için büyük bir şerefti. Cafe Milano'da yemek yediğiniz için size şahsen teşekkür etmek isterim.

Restoranımız önde gelen birçok uluslararası şahsiyeti ağırlamaktadır. Müşterilerimizin her birine elimizden gelen en iyi şekilde saygı göstermeyi ve onlara hizmet etmeyi ciddiyetle ifa edilecek bir görev olarak addederiz. Bütün bu çabalarımıza rağmen, Cafe Milano'daki bir garson tarafından dışarıya yetkisizce verilen bilgi nedeniyle yaratılan gereksiz ilgi ve (özel hayata) müdahale için en derin özürlerimi sunarım.

Müşterilerimizin mahremiyetinin Cafe Milano çalışanları ve yönetimi tarafından korunması bizim için önemlidir. Yemeğinize ait bilgilerin açıklanmasında yönetimimizin hiçbir dahli olmamıştır. Bu bilgilerin açıklanması ve sonucunda ortaya çıkan çok haksız basın haberleri nedeniyle dehşete düştüm. Bir şahıs münferit bir davranışta bulunmuş ve bu davranışın neticesinde ortaya çıkabilecek medyayla bağlantılı sonuçların muhtemelen farkında olmamıştır.

Şirket el kitabımızda da belirtiliği ve her çalışanımız tarafından imza karşılığı teyit edildiği üzere politikamız, hiçbir çalışanımızın hiçbir Cafe Milano müşterisine ait özel veya gizli bilgilerin medya veya bir başka kimseyle paylaşmamasıdır. Bu yetkisiz sızdırmayı öğrenir öğrenmez politikamıza uygun olarak hareket ettik. Bu hareketimizde kesinlikle Cafe Milano dışındaki hiçbir kaynağın yönlendirmesi olmamıştır.

Cafe Milano olarak Türk diplomatik toplumuyla ilişkilerimiz uzun bir geçmişe dayanmaktadır. Umarım sizin ve onların gözünde bu talihsiz gelişmeden kurtulur ve Cafe Milano'nun yemek için sıcak ve dost bir mekan olduğunu yeniden kanıtlarız.

En iyi dileklerimle,


Franco Nuschese
Yazdır Paylaş Yukarı