Mısır Arap Cumhuriyeti'ni Ziyaret

12.01.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Sayın Hüsnü Mübarek'in davetine icabetle, 14-16 Ocak 2008 tarihlerinde Mısır Arap Cumhuriyeti'ne resmî bir ziyarette bulunacaklardır. Ziyaret, Kahire ve İskenderiye kentlerini kapsayacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan ile resmî zevat, işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet de refakat edecektir.

Görüşmelerde ikili konular ile bölgesel ve uluslararası meseleler ele alınacaktır.
Bu çerçevede, Orta Doğu Barış Süreci'ndeki gelişmeler, Filistin, Lübnan ve Irak'taki durum, Doğu Akdeniz'de barış ve istikrarın korunmasına yönelik adımlar ile terörizmle mücadelede uluslararası planda sürdürülen işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Ziyaret, Cumhurbaşkanı Mübarek'in 22-23 Mart 2007 tarihlerinde Türkiye'ye gelişinin ardından iki ülke arasında özellikle siyasî ve ekonomik düzeyde hızla aşama kaydeden ilişkilerin tekrar gözden geçirilmesine ve yeni işbirliği alanları yaratılmasına imkân sağlayacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Kahire'deki temasları sırasında Arap Ligi Merkezi'ni ziyaret edecekler; Türk ve Mısırlı işadamlarının katılımıyla düzenlenecek Türk-Mısır İş Forumu'na hitap edecekler; "6 Ekim Sanayi Şehrinde" kurulacak Türk Sanayi Bölgesinin temel atma törenine katılacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ziyaretleri kapsamında ayrıca, İskenderiye Kütüphanesi ile Avrupa-Akdeniz Süreci çerçevesinde faaliyet gösteren Anna Lindh Kültürlerarası Diyalog Vakfını da ziyaret edeceklerdir..
Yazdır Paylaş Yukarı