Yeni Yıl Mesajı

31.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Yeni Yıl mesajı aşağıda sunulmaktadır:
"Değerli Vatandaşlarım,
Türkiyemiz için umut dolu yeni yılda, hepinizi saygılarımla selâmlıyorum.
Umutla girdiğimiz yeni yılda, geçmişe ve geleceğe şöyle beraberce bir bakalım. Ülkemiz geçtiğimiz yılda çok zor tartışmalardan yüzünün akıyla çıkmıştır. Milletimiz, meselelerini demokrasi içerisinde çözebilen bir olgunlukta olduğunu bütün dünyaya göstermiştir.
Bugün bu olgunluk, siyasetten, iktisadî hayata ve dış politikaya kadar müspet ve güzel sonuçlar vermektedir.
Türkiye, bölgesinin ve dünyanın her alanda yükselen yıldızlarından biridir.
Demokrasimiz, artık Avrupa Birliği standartlarına yükselmiştir.
Ekonomimiz, dünyadaki birçok olumsuz dalgalanmaya rağmen istikrarını korumaya ve büyümeye devam etmektedir.
Dış politikada, Türkiye'nin itibarı giderek artmaktadır.
Türkiye büyük Atatürk'ün veciz ifadesiyle "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" prensibini her alanda hayata geçirmektedir.
Bütün bu gelişmeler karşısında, bu duruma intibak edemeyen terör odaklarının tehditleri maalesef devam etmektedir.
Ancak Türkiye terörle mücadele alanında da ciddî gelişmeler kaydetmiştir. Artık bütün dünyaya terörle mücadelemizi çok daha rahat anlatabiliyoruz. Bunun neticesinde de terörle mücadelemizi bütün dünya destekliyor.
Bu başarıda Türkiye'nin demokratikleşmesi, milletimizin azim ve kararlılığı rol oynamaktadır. Güvenlik kuvvetlerimizin meşru zeminlerde gerçekleşen kahramanca ve insan haklarını gözeten mücadelesi ayrıca takdir toplamaktadır. Bu yolda hayatını kaybeden şehitlerimize rahmet, gazilerimize minnet duygularımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.
2008 yılı terörle mücadelede ciddî sonuçlar alacağımız bir yıl olacaktır. 2007 yılından aldığımız bu özgüvenle, 2008 yılına umutla bakıyoruz.
Aziz Milletimiz, geleceğe beraberlik ruhuyla bakmaktadır. Ülkemiz bütün kurum ve kuruluşlarıyla, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma yolunda ilerleme kararlılığındadır. Bu istikamette Türkiye'de bir millî mutabakat oluşmuştur. Bu mutabakat içerisinde farklı görüşlerin olması tabiidir. Farklılık, bizler için bir zenginlik kaynağıdır. Türkiye bir yandan birlik ve beraberliğini pekiştirirken, diğer yandan da farklılıklarını zenginlik olarak görmeye devam edecektir.

Önemle dikkat çekmek istediğim hususlardan bir diğeri Avrupa Birliği sürecidir.
Bu alanda 2008 yılının yoğun çalışmalara sahne olacağına ve Avrupa Birliği çalışmalarımızın büyük aşama kaydedeceğine olan inancım tamdır.
Aziz Vatandaşlarım,
2008 yılının sizler için barış, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ederim.
Yeni yılın aziz milletimize, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza, gençlerimize ve insanlık âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı