Benazir Butto İçin Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde Açılan Taziye Defteri

28.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in, bir suikast sonucu öldürülen Pakistan Halk Partisi Lideri ve Pakistan eski Başbakanı Benazir Butto için Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nde açılan taziye defterine, Sayın Cumhurbaşkanımız adına yazdığı mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:
"Pakistan Halk Partisi Lideri ve Pakistan eski Başbakanı değerli kardeşimiz Benazir Butto'nun dün uğradığı menfur terör saldırısı sonucunda yaşamını yitirmesi, tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğmuştur.
Türk halkı, bugüne değin olduğu gibi, bu acılı gününde de Pakistanlı kardeşlerinin yanındadır.
Bu hain terör saldırısının, aslında Pakistan demokrasisine ve istikrarına kastettiği kuşkusuzdur. Bu çerçevede, ömrünü Pakistan'a adayan ve bu uğurda canını feda eden merhume Butto'yu aramızdan alan bu korkak saldırıya Pakistan halkının vereceği en etkili yanıt, güçlerini birleştirerek Pakistan'ın aydınlık geleceği için birlikte çalışmak olacaktır.
Merhume Butto'ya ve saldırıda yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah'tan rahmet, Butto ailesi başta olmak üzere ölenlerin acılı ailelerine ve tüm Pakistan halkına başsağlığı dilerim."
Yazdır Paylaş Yukarı