Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e Gönderdikleri Taziye Mesajı

27.12.2007
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Pakistan eski Başbakanı ve Pakistan Halk Partisi lideri Benazir Butto'nun bir suikast sonucu öldürülmesinin ardından Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'e gönderdikleri taziye mesajının metni aşağıdadır:

"Ekselansları Pervez Müşerref
Pakistan İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

Aziz Kardeşim,

Pakistan Halk Partisi Lideri ve Pakistan'ın eski Başbakanlarından Sayın Benazir Butto'nun, bugün uğradığı terör saldırısı sonucunda, onlarca Pakistanlı kardeşimizle birlikte yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendim.

Merhume Benazir Butto'yla, Pakistan'a yaptığım son ziyaret sırasında çok yararlı bir görüşme gerçekleştirmiş ve Pakistan'ın esenliği yolundaki yapıcı fikirlerinden ben de istifade etmiştim. Bu görüşmenin sıcak anıları hafızamda canlılığını hâlâ korumaktadır.

Kardeş Pakistan halkının ve tüm siyasi kesimlerin, Pakistan'ın huzur ve selametini hedef alan bu menfur terör saldırısına vereceği en etkili yanıt, öfke ve tahriklere kapılmadan, Pakistan'ın demokrasisi ve aydınlık geleceği için güç birliğine gitmek olacaktır.

Türkiye, terörizm ve aşırıcılığa yönelik mücadelesinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Pakistan'ın yanında yer almaya devam edecektir.

Pakistan'ın yetiştirdiği en kıymetli evlatlarından biri olan merhume Benazir Butto'ya ve yaşamını yitiren diğer kardeşlerimize Allah'tan rahmet, Türk ulusu ve şahsım adına Zat-ı Devletlerine, kardeş Pakistan halkına ve merhume Butto'nun ailesi başta olmak üzere ölenlerin acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim."