Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının Yıl Dönümü

27.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının yıldönümü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Milletleri millet yapan ve onları tarih içinde yücelten değerleridir. Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy milletimizin en büyük değerlerindendir.
Mehmet Akif, edebiyatçı ve düşünce adamı kimliği, vatanseverliği, ilkeli, ölçülü, mütevazı hayatı ve milletimizin hislerine tercüman olan mısralarıyla hepimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.
"…Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,/ Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor!...", "…Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın?/ 'Gömelim gel seni tarihe' desem, sığmazsın..." gibi mısraları hangimizin içini titretmez. Akif'in şiirleri, insanı derinden etkileyen coşkulu bir havaya, anlatmak istediklerini en çarpıcı biçimde ortaya koyan edebî zenginliğe ve anlam bütünlüğüne sahiptir.
Akif, ifade ve ikna kabiliyetini millî mücadeleye katkı için de kullanmış, Anadolu işgalinin en zorlu dönemlerinde halkı yüreklendiren ve umutlandıran konuşmaları insanlara moral ve güç aşılamıştır.
Nitekim milletimizin kahramanlığını, inancını, bağımsızlık aşkını ve vatan sevgisini anlatan eşsiz mısralarıyla İstiklâl Marşı'nı Türk milletine armağan etmiştir. Milletimizin millî ve manevî değerlerini en güzel şekilde vurgulayarak bir duygu seline dönüştüren İstiklâl Marşı, ezelden ebede uzanan bağımsızlık ve birlikteliğimizin en önemli sembollerindendir.
Mehmet Akif milletvekili olarak da devletine ve milletine önemi hizmetlerde bulunmuştur. Mehmet Akif gibi değerleri yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak bizlerin geçmişe ve geleceğe karşı en önemli sorumluluğudur.
Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıldönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı