Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin Yıl Dönümü

27.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin yıldönümü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Yüce milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, birlik ve beraberlik içinde verdiği kurtuluş mücadelesi, izlenen doğru ve akılcı stratejilerle, vatan sevgisiyle ve bağımsızlık inancıyla kazanılmıştır. Atatürk'ün Ankara'ya gelişi de, bu bağlamda milletimizin kaderini değiştiren tarihî bir dönüm noktası olmuştur.
27 Aralık 1919'da Atatürk ve beraberindekileri büyük sevinç ve heyecanla karşılayan Ankaralılar, millî mücadeleye inançlarını ve bağımsız yaşama kararlılıklarını bu büyük buluşmada ortaya koymuşlardır.
Stratejik yollar üzerinde yer alan, güvenli bir Anadolu şehri olan Ankara, Kurtuluş Savaşı'nın merkezi olmuş, Cumhuriyet'in ilânı başta olmak üzere çok önemli kararlara ev sahipliği yapmış ve çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olarak seçilmiştir.
Millî mücadelenin karargâhı Ankara, Cumhuriyet'in ilânından sonra gösterdiği hızlı gelişmeyle bugün, dünyanın önemli başkentlerinden biri durumuna gelmiştir.
Ankara'ya gelişinin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yâd ediyor, vatandaşlarımıza selâm ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı