Basın Açıklaması

13.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız 11 Aralık 2007 Salı günü çeşitli yardım kuruluşları temsilcilerinden oluşan bir heyeti kabul etmiştir. Kuruluşlarımızın taleplerini dinleyen Sayın Cumhurbaşkanımız, bu konu bağlamında vatandaşlara hitaben aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemişlerdir.
"Muhterem Vatandaşlarım,
Yardımlaşma ve dayanışma, milletimizin temel hasletleri arasında yer almaktadır. Dinî ve millî bayramlarımız, bu hasletlerin hayata geçtiği müstesna günlerdir. Milletimiz medeniyet yolunda ilerledikçe, bu hasletlerin ifade şekilleri de değişmektedir. Eskiden geleneksel çevremizde yaptığımız yardımlar ve sergilediğimiz dayanışma, artık giderek bir büyük aileye dönüşen Türkiye ailesine, Türk milletine yönelmektedir. Böylece ortaya yardımları toplayıp ihtiyaç sahiplerine dağıtan sivil toplum kuruluşları çıkmaktadır.
Türkiye, modernleşip geliştikçe coğrafî sebeplerle bu sürece tam intibak edemeyen yörelerimizdeki yardımlaşma ve dayanışma ihtiyacı daha çok ortaya çıkmaktadır. Bu ihtiyaç, bilhassa terörün yoğun olarak yaşandığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde hissedilmektedir. Yaklaşan Kurban Bayramı vesilesiyle milletimizden yükselen yardımseverlik ve dayanışma duyguları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki ihtiyaç sahiplerine yönelmeli ve vatandaşlarımızın alâkası bir gönül seferberliğine dönüşmelidir. Millet olma hissimiz ve aidiyet duygumuzu güçlendiren bu kampanyaların bütün vatandaşlarımız tarafından desteklenmesi, millî birlik ve beraberliğimize pozitif katkılarda bulunacaktır.
İmkân sahibi vatandaşlarımızın Kurban Bayramı vesilesiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı, özellikle terör yüzünden mağdur olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki kardeşlerimizi bularak yardım etmeleri her türlü takdirin üstündedir. Doğudan batıya, kuzeyden güneye bütün vatandaşlarımızın bu vesileyle yeniden bu büyük ve aziz millete mensup olmaktan iftihar duyacağı bu gönül seferberliğini, Cumhurbaşkanı olarak şahsen her aşamasında desteklediğimi sizlerle paylaşmaktan memnuniyet duyuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı