Kazakistan'a Hareketlerinden Önce Basına Yaptıkları Açıklama

12.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Kazakistan'a hareketlerinden önce havaalanında basına yaptıkları açıklama aşağıda sunulmaktadır :

"Değerli Basın Mensupları,
Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak dost ve kardeş Kazakistan'ı ziyaret etmek üzere birazdan Ankara'dan ayrılıyorum.
Bu ziyaretim sırasında Devlet Bakanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler, ayrıca resmi zevat, işadamları ve basın mensuplarından oluşan bir heyet de bana refakat edecektir. Ziyaretimiz, önce başkent Astana, bilahare Almatı olmak üzere iki aşamalı olarak öngörülmüştür.
İki ülke arasındaki ilişkilerin 15 yılını geride bıraktık. Ziyaretimin, geçmişin tecrübesi ışığında, geleceğe yönelik ortak vizyonumuzu şekillendirebilmek açısından yararlı olacağına inanıyorum.
Kazakistan'ı ziyaretim sırasında yapacağımız görüşmelerde Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkileri ve işbirliğini ilgilendiren bütün konuları ele alacağız. Ayrıca güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş ve değerlendirmelerde bulunacağız.
Kazakistan ziyaretimde Astana'da kardeş Kazakistan'ın bağımsızlık günü törenlerine de Sayın Nazarbayev ile birlikte katılacağım.
Ziyaret programımda ekonomik içerikli bazı etkinlikler de yer almaktadır. Bu çerçevedeki temaslarımda ticari-ekonomik ilişkilerimizi ilgilendiren bütün konu ve sorunlar etraflı şekilde ele alınarak değerlendirilecek ve bunların aşılması hususunda görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Kazakistan'da bulunduğum süre içinde ülkede yaşayan vatandaşlarımızla, bu meyanda işadamlarımızla da biraraya geleceğim. Ayrıca, Astana'da Türk-Kazak İş Forumunun açılışına da Sayın Nazarbayev ile birlikte katılacağım.
Astana'yı müteakiben 15 Aralık 2007 günü Almatı'ya geçerek burada da işadamlarımızla, vatandaşlarımızla çeşitli görüşmeler yapmayı, Kazakistan'ın kalkınmasına katkıda bulunan Türk müteşebbislerin kurduğu bazı tesis ve kurumları ziyaret etmeyi öngörmekteyim.
Uzun bir süreden sonar Kazakistan'a yapacağım bu ziyaretimin ülkelerimiz arasında mevcut güçlü kardeşlik ilişkilerinin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve derinleştirilmesi yönünde büyük yarar ve katkı sağlayacağına inanmaktayım.
Yazdır Paylaş Yukarı