Kazakistan'a Yapılacak Resmi Ziyaret

11.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in davetine icabetle, 12-15 Aralık 2007 tarihlerinde Kazakistan'a resmi bir ziyarette bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde Devlet Bakanı Sayın Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Milli Savunma Bakanı Sayın Vecdi Gönül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler ile resmi zevat, işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet refakat edecektir. Ziyaret kardeş ülke Kazakistan'ın başkenti Astana ve Almatı şehirlerini kapsayacaktır.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanları arasında yapılacak ikili ve heyetlerarası görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız 14 Aralık 2007 günü başkent Astana'da kardeş Kazakistan'ın bağımsızlık günü törenlerine katılacaklardır.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in 30 Eylül 2007 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızı kutlamak amacıyla Ankara'ya gerçekleştirdikleri çalışma ziyaretinden sonra bu defa Sayın Cumhurbaşkanımızın kardeş Kazakistan'ı ziyaretleri, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için önemli bir vesile teşkil edecektir.
Yazdır Paylaş Yukarı