Heyetlerarası Görüşmeden Önce Basına Yaptıkları Açıklama

06.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Kurbanguli Berdimuhammedov'la birlikte gerçekleştirdiği heyetlerarası görüşmeden önce basına yaptıkları açıklama aşağıda sunulmaktadır:
"Değerli Kardeşim, Türkmenistan'ın Değerli Cumhurbaşkanı Sayın Kurbanguli Berdimuhammedov;
Bugün değerli arkadaşlarım ve heyetimle birlikte Türkmenistan'ı, aslında atayurdumuzu ziyaret ediyor olmaktan çok büyük bir mutluluk duyuyorum.
Şahsıma ve heyetime gösterdiğiniz yakın kardeşlik, dostluk ve alâkadan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle size Türk halkının selamlarını getirdik. Malûm Türkiye ve Türkmenistan, bizler aynı milletteniz. Soyumuz, sopumuz, dinimiz, dilimiz, ırkımız hep aynı. Ama ayrı ayrı devletlerde yaşıyoruz. İşbaşına gelmiş yeni Cumhurbaşkanları olarak görevimiz, aramızdaki dostluğu ve kardeşliği daha da pekiştirmek, dayanışmayı daha da geliştirmek, her iki devletin halklarını daha mutlu etmek için seferber olmaktır. Bu ziyaretin tüm bunları yeniden değerlendirme ve önümüzdeki ortak vizyonu belirleme açısından fırsat olduğuna inanıyorum ve tekrar davetiniz için çok çok teşekkür ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı