Dünya İnsan Hakları Günü

10.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"59 yıl önce bugün, Birleşmiş Milletler bünyesinde İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir.
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, uluslararası düzeyde "insan haklarının anayasası" olarak, devletleri bu alanda ortak değerler ve ilkeler çerçevesinde birbirine yakınlaştıran en temel belgelerden birini oluşturmaktadır.
Ülkemizde, bireylerin kanunlar önünde eşitliği ve ayırımcılığa uğramamaları temelinde insan haklarının korunması ve daha ileri götürülmesi, devlet politikamızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.
Tarih boyunca farklı dinlere, kültürlere kucak açan, geleneksel hoşgörü anlayışıyla yoğrulan ülkemizde vatandaşlarımızın ve yabancıların temel hak ve özgürlükleri her türlü yasal güvence altındadır.
Devletimiz, kurulduğu günden bu yana sağlanan ilerlemelerin oluşturduğu demokrasi ve insan hakları kültüründen güç alarak, vatandaşlarımızın demokratik istek ve beklentileri doğrultusunda insan haklarının korunmasına ve geliştirilmesine yönelik kapsamlı adımlar atmaktadır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi gibi temel belgeler ve uluslararası alandaki sürekli ve yapıcı işbirliği bu süreçte önemli katkı sağlamaktadır.
Bu bağlamda, günümüzde yükselişte olan yabancı düşmanlığı, ayırımcılık ve hoşgörüsüzlük vakalarına karşı mücadele edilmesi de Devletimizin, insan hakları bağlamında dış politika öncelikleri arasındaki önemli yerini korumaktadır.
Bu düşüncelerle, milletimizin ve ayrılmaz bir parçası olduğumuz tüm insanlık ailesinin İnsan Hakları Günü'nü en içten duygularla kutluyor, insan haklarına saygı temelinde aydınlık yarınlar diliyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı