Türkmenistan'a Hareketlerinden Önce Basına Yaptıkları Açıklama

05.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan'a hareketlerinden önce havaalanında basına yapacakları açıklama aşağıda sunulmaktadır :

"Değerli Basın Mensupları,
Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhammedov'un davetlisi olarak dost ve kardeş Türkmenistan'ı ziyaret etmek üzere biraz sonra Ankara'dan ayrılacağım.
Bu ziyaretim sırasında Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Güler, ayrıca resmi zevat, işadamları ve basın mensuplarından oluşan geniş bir heyet bu ziyaretimide bana refakat edeceklerdir.
Ziyaretim, Cumhurbaşkanı seçildikten sonra Orta Asya bölgesine yapacağım ilk resmi ziyaret olacaktır. Biliyorsunuz, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Berdimuhammedov da görevine bu yıl içinde başlamıştır.
Bu ziyaret Türkmenistan'a yedi yıl sonra ilk defa Cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan bir ziyarettir.
Türkmenistan'ı ziyaretim sırasında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ilişkileri ve işbirliğini ilgilendiren konuları ele alacağız. Ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir alış-verişinde bulunacağız.
Bu yıl, iki ülke arasındaki ilişkilerin 15. yılını geride bırakmaktayız. Bu bakımdan ziyaretim geçmişin tecrübesi ışığında geleceğe yönelik ortak vizyonumuzu tekrar belirleme, gözden geçirme Türkmenistan ve Türkiye arasındaki dostluğu, muhabbeti sağlamlaştırma ve geliştirme açısından bir fırsat olacaktır.
Ziyaretim sırasında iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri zenginleştirecek mahiyette anlaşmalar da imzalanacaktır.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'la birlikte Daşoğuz şehrine giderek, Daşoğuz Elektrik Santralinin açılış törenine iştirak edeceğiz.
Ziyaretim çerçevesinde ekonomik içerikli bazı etkinliklere de katılmayı öngörmekteyim. Bu vesileyle ticari-ekonomik ilişkilerimizi ilgilendiren konular da geniş şekilde ele alınıp değerlendirilecektir. Türkmenistan'da bulunduğum süre zarfında ülkede yaşayan vatandaşlarımızla ve işadamlarımızla da biraraya geleceğim."
Bu ziyaretimin ülkelerimiz arasında mevcut güçlü kardeşlik ilişkilerinin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi, zenginleştirilmesi ve derinleştirilmesi yönünde büyük yarar ve katkı sağlayacağına inanıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı