Türkmenistan Ziyareti

05.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Sayın Gurbangulu Berdimuhammedov'un davetine icabetle, 5-7 Aralık 2007 tarihlerinde Türkmenistan'a resmî bir ziyarette bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Zafer Çağlayan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Hilmi Güler ile işadamları ve medya mensuplarından oluşan bir heyet de refakat edecektir.
Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ile Türkmenistan ikili ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır. Görüşmelerde kaydadeğer düzeydeki ilişkilerin daha gelişmiş seviyelere yükseltilebilmesi hususunda görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Bu vesileyle, iki ülke arasında mevcut ekonomik ve ticarî ilişkileri zenginleştirici mahiyette anlaşmaların imzalanması da öngörülmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkmenistan ziyaretleri sırasında bu ülkede bulunan vatandaşlarımız ve işadamlarımızla da biraraya geleceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov'la birlikte Daşoğuz şehrine giderek, Daşoğuz elektrik santralinin açılış törenine iştirak edeceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkmenistan'la diplomatik ilişkilerimizin 15. kuruluş yıldönümüne rastlayan bir dönemde gerçekleşecek bu ziyaretleri, iki kardeş ülke arasındaki işbirliğinin, geçmişten edinilen tecrübeler ışığında, geleceğe yönelik bir vizyonla değerlendirilebilmesine vesile olacak ve esasen olumlu bir seyir çizgisi izlemekte olan ilişkilerimizin bütün alanlarda daha gelişmiş düzeylere taşınabilmesi yönünde büyük fırsatlar sağlayacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı