Dünya Engelliler Günü

03.12.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Hayat, tüm insanlar birbirini anladığı, ortak bir amaca yöneldiği, gelecek hayallerini paylaştığı, insan olmanının onurunu hissettiği, dünyanın nimetlerinden ve fırsatlarından eşit şekilde yararlandığı zaman güzelleşir, zenginleşir.
Toplumlar bunu başarabildiği ölçüde gelişir, bireylerine mutlu ve huzurlu bir hayat sunabilir. Devlet ve millet olarak bu anlayışla, engelli-engelsiz tüm vatandaşlarımızın endişelerinden arınarak, geleceğe güvenle bakabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.
Engelli olmak, toplumdan uzak, hayata küsmüş, kapalı kapılar ardında yaşamak anlamına gelmemeli, herkes eşit şartlarda kaliteli hayat imkânlarına erişebilmelidir. Engellere rağmen hayatı zorlamak, güçlüklere karşı koymak, mutlu ve üretken bireyler olmak büyük çaba ve destek gerektirmektedir.
Birey ve toplum olarak, engelli vatandaşlarımıza toplumun ayrılmaz parçası olduklarını hissettirmeli, onları anlamalı, merhamet göstererek değil, sevgiyle ve ilgiyle kucaklamalıyız. Engellilerimize sahip çıkmak, hayatlarını kolaylaştırmak, karşılaştıkları engelleri aşmaları için çaba göstermek, başta gelen toplumsal sorumluluklarımızdandır.
Engelli vatandaşlarımıza istihdam, özel eğitim, rehabilitasyon gibi imkânların sunulması, toplumla bütünleşmelerini sağlayacak önlemlerin alınması konusunda toplumun tüm kesimlerinin çaba göstermesi büyük önem taşımaktadır.
Engellilerimizin toplumsal hayatın her alanında aktif rol üstlenmeleri; yalnızca evlerinde ve mahallelerinde değil, olabilecek her yerde kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu güçlendirecektir.
Engellerine rağmen, yaşama sevincini kaybetmeyen, kendisini geliştiren, sınırlarını zorlayan engelli vatandaşlarımızın azmi ve hayata tutunma kararlılığı, başarıyı hedefleyen tüm vatandaşlarımıza örnek olmalıdır.
Dünya Engelliler Günü'nün, engelli vatandaşlarımızın kendilerini ifade etmelerine, sorunlarını dile getirmelerine, ihtiyaçları ve istekleri konusunda toplumu bilgilendirmelerine imkân sağlayacağına inanıyor, tüm vatandaşlarıma sevgi ve selâmlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı