Pakistan İslâm Cumhuriyeti'ni Ziyaret

01.12.2007
Sayın Cumhurbaşkanımız, Pakistan İslâm Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Pervez Müşerref'in daveti üzerine 2-3 Aralık 2007 tarihlerinde Pakistan'a resmî bir ziyarette bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında Millî Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik refakat edecektir. Resmî heyetin yanı sıra, TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve Kızılay Genel Başkanı Sayın Tekin Küçükali de ziyarete katılacaklardır.
Pakistan'ın kuruluşunun ve diplomatik ilişkilerimizin tesisinin 60. yılına rastlayan bu ziyaret, Türkiye'nin Pakistan'la dayanışmasını en üst düzeyde ifade etmesine imkân tanıyacaktır.
Türkiye, Pakistan'ın terörizm ve aşırıcılıkla mücadelesini ve demokratikleşme sürecini güçlü biçimde desteklemekte, kardeş Pakistan halkının esenlik ve huzuruna büyük önem vermektedir.
Ziyaret vesilesiyle, Pakistan'la ilişkilerimizin ve işbirliğimizin yanı sıra, iki dost ve kardeş ülkenin ortak çıkarlarını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca Pakistan'da öndegelen siyasî partilerin liderlerini de kabul edeceklerdir.