Annapolis Konferansı

30.11.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Annapolis Konferansı konusunda yayımlanmasını istedikleri açıklamaları aşağıda sunulmaktadır:

"Annapolis'te 26-27 Kasım 2007 tarihlerinde düzenlenen uluslararası konferans sonucunda yedi yıl aradan sonra İsrail ile Filistin arasında nihai çözüme ilişkin barış müzakerelerinin tekrar başlatılması kararının alınmasını memnuniyetle karşıladım.

Müzakerelerin resmi olarak 12 Aralık 2007 tarihinde başlamasının kararlaştırılmasını ve bu müzakereler sonucunda 2008 yılı sonuna kadar Filistin Devleti'nin kuruluşunu da tescil edecek barış anlaşmasının sonuçlandırılmasının hedeflenmesini önemli bir dönüm noktası olarak görüyorum. Gündemde barış sürecinin diğer kanallarına da yer verilmiş olmasını ayrıca isabetli buluyorum.

Annapolis Konferansı'nı takiben başlayacak müzakere sürecinin başarıya ulaşması ve barış sürecinin diğer kanallarında da ilerleme sağlanması için bütün tarafları ellerinden gelen tüm yapıcı destek ve katkıyı sağlamaya davet ediyorum.

Annapolis'te varılan mutabakatın hayırlı olmasını ve bölge halklarının uzun zamandır özlemini çektiği adil, kapsamlı ve kalıcı barışa ulaşılmasını sağlamasını diliyorum.

Bu sonucun elde edilmesinde oynadıkları tarihi rol sebebiyle ABD Başkanı George Bush'u, Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ı, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i ve ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı ve buna katkıda bulunan bütün katılımcı tarafları kutluyorum. Türkiye Hükümetinin konferansa hazırlık aşamasında ve konferans sırasında önemli katkılarda bulunmuş olmasından memnuniyet duyuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı