Öğretmenler Günü Mesajı

23.11.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Öğretmenler Günü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Öğretmenlerimiz, meslek sevgisi, öğrencilerinin gözlerinden aldıkları ışık ve onların dinamizmiyle insandan başlayarak toplumu, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan bilge kişilerdir.
Bizlerden geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, eğitimle, öğretimle besleyen öğretmenler, anlamlı ve kutsal bir mesleği yerine getirmektedirler.
Öğretmenlerimiz, bir insan yetiştirmenin verdiği mutluluğu mesleklerinin manevi karşılığı olarak değerlendirerek, görevlerin en soylusunu icra ederler. Toplumun öğretmene gösterdiği itibar onların hayattaki onurları ve zenginlikleridir.
Çocuklarımızı ve gençlerimizi bilgilerine, tecrübelerine tereddütsüz emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz, kendilerine duyulan güvenin sorumluluğunu bir ömür boyu taşırlar. Öğretmen ile öğrencisinin kurduğu dünya, sınıflarla ve eğitim döneminin bitimiyle sınırlı kalmaz. Her sınıfta bir ömre yayılan sevgi, saygı ve bilgi dolu farklı dünyalar kurulur.
Yurdun dört bir köşesindeki okullarda, sınıflardan taşan dünyalar, insanı uygarlaştırır, toplumu zenginleştirir.
Bizlerde ve kişiliğimizde izleri olan öğretmenlerimizle ilişkilerimiz hayat boyu devam eder. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir.
Öğretmenlerimizin sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, başkasının hakkını gözeten ve koruyan, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmeleri geleceğe yapılacak en büyük yatırımdır.
Hayattan, dünyadan, gelecekten, insandan umudun kesilemeyeceğini, doğru yönlendirilmiş, iyi işlenmiş eğitilmiş bir insanın evreni değiştirme kudretini en iyi bilen mesleğin temsilcileri olan öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, başarılar ve mutluluklar diliyor, sevgi ve selâmlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı