Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 24. Yıl Dönümü

15.11.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 24. yıldönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali TALAT'a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:

"Sayın Cumhurbaşkanı,
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 24'üncü yıldönümü münasebetiyle Zat-ı Âlileri'ni ve şahsınızda bütün KKTC vatandaşlarını içtenlikle kutlarım.
Kısa zaman önce gerçekleştirdiğim ziyarette de ifade ettiğim gibi, Kıbrıs Türkü'nün eşitlik ve özgürlük mücadelesi Türk Milletinin her ferdi gibi, benim için de daima bir heyecan ve gurur kaynağı olmuştur.
Bu mücadelenin en anlamlı eseri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, demokratik hukuk devleti kimliğiyle her geçen gün daha da güçlenmesi ve kurumsallaşması ile ekonomik alanda atılan adımlar takdire şayandır.
Kıbrıs'ta çözüm iki tarafın siyasi eşitliğine, Ada'da iki ayrı halk ve iki devletin bulunduğu gerçeğine dayanacaktır. Türkiye, tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilincinde olarak bugüne kadar olduğu gibi, gelecekte de, Kıbrıs Türk halkının, sağduyulu liderliğinizde Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm için gösterdiği özverili çabaları destekleyecektir.
Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Doğu Akdeniz'de barış, istikrar ve refahın teminatı olmaya devam edeceklerdir. Bu vizyonu paylaşarak aydınlık yarınlara ulaşacağımıza olan inancım tamdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha kutlar, KKTC halkına huzurlu, sağlıklı ve müreffeh bir gelecek temenni ederim."
Yazdır Paylaş Yukarı