Azerbaycan Ziyareti

05.11.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye ile Azerbaycan arasında düzenli olarak gerçekleştirilen üst düzeyli temaslar çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in davetine icabetle, 6-8 Kasım 2007 tarihlerinde dost ve kardeş Azerbaycan'a resmi bir ziyarette bulunacaklardır.
Sayın Cumhurbaşkanımıza, Devlet Bakanları Sayın Kürşad Tüzmen ve Sayın Nimet Çubukçu, işadamlarımız ve medya mensuplarından oluşan geniş bir heyet refakat edecektir.
Azerbaycan'a yapılacak bu ziyaret, KKTC'nin ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk resmi ikili ziyareti olması dolayısıyla ayrı bir anlam taşımaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan'ı ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le gerçekleştirecekleri görüşmelerin yanısıra, Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Başbakan Artur Rasizade ile de biraraya gelecekler, ayrıca Azerbaycan Milli Meclisi'ne hitaben bir konuşma yapacaklardır.
Görüşmelerde, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak ve tüm yönleriyle değerlendirilecektir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan ziyaretleri sırasında bu ülkede bulunan vatandaşlarımız ve işadamlarımızla da biraraya gelecek ve Gence kentini ziyaret edeceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ayrıca, Türk ve Azeri işadamlarının katılımıyla Bakü'de düzenlenecek olan İş Konseyi toplantısına iştirak edeceklerdir.
Gence'de ise işadamlarımızın bu bölgede iş olanaklarına aşina olmalarına katkı sağlayacak ticari nitelikli bir etkinlik tertiplenecektir.
Azerbaycan'la diplomatik ilişkilerimizin 15. yıldönümünü kutladığımız bir dönemde gerçekleşecek bu ziyaret iki kardeş ülke arasındaki işbirliğinin, geçmişten edindiğimiz tecrübeler ışığında, geleceğe yönelik bir vizyonla değerlendirilmesine ve ilişkilerimizin ileri bir ortaklığa dönüştürülmesine olanak sağlayacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı