Kayseri Havaalanı'nda Basına Yaptıkları Açıklama

21.10.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Bildiğiniz gibi bugün maalesef yine şehitlerimiz var. Hepimizin yüreğini dağlamıştır. Acımız tabiî çok derindir. Bu acı sadece şehitlerimizin aile bağlarıyla ilgili değildir. Bütün Türk Milleti'nin acısıdır. Önce bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çatışmalar hâlâ devam etmektedir. Bütün milletimiz şundan emin olmalıdır ki, bütün millet teröre karşı beraberdir. Terörle mücadele uzun soluklu bir mücadeledir. Kararlılık, ama aynı zamanda da akıllı bir yolla mücadeledir. Güvenlik birimlerimizin hepsi büyük bir fedakârlık içerisindedir. Topyekûn bir mücadele için devletimiz, milletimiz, herkes seferber olmuştur. Ama dünyada da bu böyledir. Bir kez daha altını çiziyorum, bu belâyla mücadelede kararlılık çok önemlidir. Tabiî akıllı metotla gitmek de aynı şekildedir. Bugün akşam, gerek hükûmet, gerekse komutanlarımızı davet ettim, onlarla değerlendireceğiz. Yarın da TBMM'de temsil edilen tüm partilerin başkanlarını davet ettim. Bu işte bütün milletin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerekir. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum. Kardeşlik duygularımızı zedelemek, kardeşlik duygularımızı zayıflatmak terörün birinci hedefidir. Bu bakımdan bütün vatandaşlarımın hepsinin dikkatini çekiyorum. Hepimizin bu belâya karşı birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekir. Devletimizin güvenlik güçlerimizin arkasında olmamız gerekir. Ama kendi aramızdaki kardeşlik bağlarının da zedelenmesine asla müsaade etmememiz gerekir. Ben bir kez daha bütün şehitlerimize rahmet, ailelerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.
SORU : Sayın Cumhurbaşkanım, Barzani'nin bir açıklaması oldu. Eğer Türkiye operasyon yaparsa kendimizi savunma hakkımızı kullanırız, sözünü yineledi.
YANIT : Bana bu tip kişilerle ilgili sorular asla sormayın, bundan sonra. Benim muhataplarım bellidir. Yalnız şunu da vurgulamak isterim. Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasî birliğine Iraklılardan veya bazı Iraklılardan daha çok Türkiye önem vermektedir. Irak'ın toprağında Türkiye'nin gözü yoktur. Ama Irak teröristlere yataklık yapmaya devam ettiği süre içerisinde, bunu yok etmek de Türkiye'nin hakkıdır, hukukudur ve Türkiye bu konuda çok kararlıdır. Zaten TBMM de bu konuda yetkiyi vermiştir.
Yazdır Paylaş Yukarı