2007 Nobel Barış Ödülü

16.10.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, 2007 Nobel Barış Ödülü'ne layık bulunan ABD Eski Başkan Yardımcısı Albert Arnold Gore Jr. ve Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli Başkanı Rajendra K. Pachauri'ye birer kutlama mesajı göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız mesajlarında, Sayın Gore ve Sayın Pachauri'nin küresel ısınma ve insan faaliyetlerinin bu süreçteki olumsuz etkilerine dikkat çeken etkin çalışmalarının Nobel Ödülü'ne layık bulunmasından duyduğu memnuniyeti ifade etmiş ve kendilerine tebriklerini iletmiştir.
Küresel ısınmanın, insanlığın karşı karşıya kaldığı en ciddi sınamalardan biri haline geldiğini belirten Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Gore ve Sayın Pachauri'nin, küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişikliğinin insanlık ve doğa için vahim kaygılar uyandıran etkilerinin anlaşılmasına yönelik değerli çalışma ve yayınlarının, dünya kamuoyunun bu büyük ve aciliyet arzeden soruna ilgisini bugüne kadar görülmemiş ölçüde çektiğini ve bireylerin bilinçlenmesine büyük katkı sağladığını ifade etmiştir.
Yazdır Paylaş Yukarı