Şırnak'taki Terör Saldırısı

07.10.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerimizin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak olayla ilgili bilgi almış ve başsağlığı dileklerini iletmiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca aşağıdaki açıklamanın yapılmasını istemiştir:
"Yaklaşık bir ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli bir birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır.
Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır.
Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile, her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir.
Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silâhlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı