Preveze Deniz Zaferi'nin Yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü

27.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Övünç kaynağımız olan Türk Deniz Kuvvetleri, başarılarıyla bizlere gurur veren bir geçmişe sahiptir. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin jeostratejik konumu, deniz savunmasına her dönemde önem verilmesi ve Deniz Kuvvetleri'nin güçlendirilmesi gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.
Nitelikli personeli, modern teçhizatı, harekât kabiliyetinin yüksekliği Deniz Kuvvetlerimizin bölgedeki etkinliğini sürekli artırmakta, Silahlı Kuvvetlerimizin temel unsurlarından biri olarak görevlerini yüksek vazife bilinciyle ve başarıyla yerine getirmesine imkân sağlamaktadır.
Türk Donanması'nın 1538'de Barbaros Hayrettin Paşa liderliğinde kazandığı Preveze Deniz Zaferi, tarihimizde üstün bir mertebeye yerleşen denizcilerimizin kahramanlıklarıyla gerçekleşmiştir. Bu büyük zafer aynı zamanda, Türk Ordusu'nun kara sınırlarındaki başarısını denizlere taşımış, donanmamızın gücünü dünyaya kanıtlamıştır.
Deniz Kuvvetlerimiz benimsediği temel değerler ışığında, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de üstleneceği tüm görevleri eksiksiz yerine getirecektir.
Preveze Deniz Zaferi'nin yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nünde, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnet duygularıyla yad ediyor, Size ve şahsınızda Deniz Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına en iyi dileklerimi iletiyorum.
Yazdır Paylaş Yukarı