2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılı

16.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2007-2008 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"İnsan davranışlarını olumlu yönlendiren, bireye kişilik, bilinç, bilgi kazandıran, bireyin kendisini ve dünyayı tanımasını sağlayan eğitim, milletleri yarınlara taşıyan en önemli araçtır.
Cehaletle mücadele, Atatürk'ün ve kurduğu Cumhuriyet'in önceliklerinin başında gelmiştir. Çağdaş Türkiye'nin kurulması ve sağlam temeller üzerinde gelişmesi sürecinde eğitime büyük önem veren Atatürk, milletimizin gerçek kurtuluşu yolunda, eğitim işlerinde muzaffer olmayı hedef göstermiştir.
Eğitime ve dolayısıyla insana yapılan yatırım, güçlü, mutlu ve parlak bir geleceğin kurucusu olacak, ülkemizin çağdaş dünyayla bütünleşme çabalarına hız kazandıracaktır. Bilgi toplumu düzeyine ulaşarak, uygarlık ailesi içinde hakettiğimiz konuma yükselebilmemiz ancak, eğitimle mümkündür.
Türkiye'nin eğitim alanındaki hedefi, Yüce Önder Atatürk'ün vurguladığı gibi, "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller" yetiştirmektir.
Bu hedefi gerçekleştirebilmek için; eğitimde kalitenin yükseltilmesini, eğitim sisteminin küreselleşen dünyanın koşulları ve toplumun beklentileri doğrultusunda çağdaş ölçütlere kavuşturulmasını, ezbercilikten uzak, insanı temel alan, bilginin üretilmesini ve kullanılmasını öğreten çağdaş eğitim politikaları ile araç ve yöntemlerinin benimsenmesini amaçlayan çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir.
Her alanda büyük rekabetin yaşandığı günümüzde, eğitime yatırım yapan, bilimsel ilerlemeyi sürekli kılan, nitelikli insan gücüne sahip ülkelerin yenilikleri ve gelişmeleri uzaktan izleyen değil, yönlendiren bir konuma yükselecekleri muhakkaktır.
Çocuk ve gençlerimizin tarih bilincine sahip, özgür düşünen, kendine güvenen, bilim ve teknoloji üretebilen, iletişim kurabilme yeteneği yüksek, milletimizin değerlerine duyarlı, insana önem veren, demokrasinin ve insan haklarının değerini bilen bireyler olarak yarınlara hazırlanması, dünyadaki ilerleme yarışında ülkemizi güçlü kılacaktır.
Bu süreçte kuşkusuz en büyük görev, öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimiz, sıkıntılarla karşılaşsalar da, sorumluluklarını sorunlarından üstün tutarak, ülkenin her köşesinde büyük fedakarlıklarla görevlerini yapmakta, kişilikleriyle öğrencilerimize örnek olmaktadırlar. Kutsal mesleğine gönül vermiş, her şeyiyle yeni kuşaklara yol gösteren, milletimizin gönlünde özel yeri bulunan tüm öğretmenlerimize, milletim ve Devletim adına şükranlarımı sunuyorum.
2007-2008 Eğitim-Öğretim yılında değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyor, selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı