Sakarya Zaferi'nin Yıl Dönümü

13.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sakarya Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Büyük bir inanç ve azimle kazanılan Sakarya Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın en parlak başarılarından biri olarak tarihteki yerini almıştır.
Sonuçlarıyla içeride ve dışarıda yankı uyandıran ve diplomasi alanında önemli kazanımlar sağlayan Sakarya Zaferi, Yüce Atatürk komutasındaki Türk Ordusu'nun ileri hareketinin başlamasını mümkün kılarken, Büyük Zafer'e uzanan sürecin yolunu açmıştır. Sakarya Zaferi, Atatürk'ün vurguladığı gibi, vatanın her karış toprağının, vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunmayacağını da ortaya koymuştur.
Sakarya Zaferi'nin ardından, Meclisimiz Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı vererek, milletimizin liderine bağlılığına, sevgisine, saygısına ve güvenine tercüman olmuştur.
Büyük bir onurla kazandığımız ve bugün de gururla andığımız şanlı zaferler, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde bağımsız ve özgür yaşayacağının, geçmişten günümüze taşınan soylu değerlerine bağlı kalacağının, atalarımızın büyük bir fedakârlıklarla koruduğu yurdumuza, Cumhuriyetimize sahip çıkacağının en önemli kanıtıdır.
Sakarya Zaferi'nin yıldönümünde, bizlere bugünlerimizi armağan eden başta Yüce Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı