Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri

09.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL'ün, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Ertuğrul Gazi komutasındaki Kayı boyunun, "önce toprak, sonra bayrak" anlayışıyla Söğüt'e yerleşmesinin, Türk milletinin Anadolu'dan başlayıp, Avrupa'ya uzanan şanlı tarihinde önemli yeri bulunmaktadır.
Asırlarca önce yaşayan ve uzun yaşamını milletimize adayan Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla kendisinden sonraki devlet adamlarına örnek olmuştur.
Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi kurduğu Osmanlı Devleti'nde, babasının ilkelerini, fikirlerini ve idare anlayışını benimseyerek, çağlar boyu uygarlığı yönlendiren bir devletin temellerini atmıştır.
600 yılı aşkın bir süre farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanlara, aynı topraklar üzerinde barış içerisinde birarada yaşam imkânının sunulduğu idare düzeninin benimsenmesinde, Ertuğrul Gazi ve onun gibi öncü liderlerin rolü büyüktür.
Osmanlı Devleti'nin boyverdiği topraklarda yıllardır düzenlenen geleneksel Ertuğrul Gazi'yi anma etkinlikleriyle atalarımız saygı ve şükranla anılmakta, genç nesillere yurt ve tarih sevgisi kazandırılmakta, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.
Toplumumuzdaki tarih bilincini güçlendirerek, bizi millet yapan temel değerlerimize, saygın kimliğimize ve benliğimize sıkıca sarılıp, daha güzel, daha mutlu yarınlara ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum.
Her yıl coşkuyla gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ni, Türk milletinin, tarihini unutmayacağının ve bu topraklarda bayrağını sonsuza kadar dalgalandıracağının kanıtı olarak değerlendiriyorum.
Milli ve manevi değerlerimizin yaşandığı Ertuğrul Gaziyi anma etkinliklerinin bundan sonra da aynı coşkuyla kutlanması temennisiyle, Ertuğrul Gazi'yi ölümünün yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza en iyi dileklerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı