Sivas Kongresi'nin Yıl Dönümü

04.09.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün, Sivas Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin bağımsızlığını ve özgürlüğünü tüm değerlerden üstün tuttuğunu, birlik ve beraberlik içinde kanının son damlasına kadar vatan toprakları için mücadele edeceğini tüm dünyaya kanıtlayan kahramanlık destanımızdır.
Büyük Önder Atatürk, "Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı bir yaşama gereği saymış bir milletin kahraman evlatlarıdır. Bu millet, bağımsızlıktan uzak yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır" ifadesiyle, Türk milletini zafere taşıyan ruhu anlamlı şekilde ortaya koymuştur.
Millî egemenliğe ve bağımsızlığa uzanan yolda önemli dönüm noktalarından olan Sivas Kongresi ile milletimiz kaderine el koymuş, vatanın bölünmez bütünlüğünü koruma, her türlü işgal ve müdahaleye karşı direnme kararlılığını ilan etmiştir.
Millî iradeyi temel alan, milletimizin seçilmiş temsilcilerinin katılımıyla toplanan Sivas Kongresi'nde bağımsızlık savaşının esasları belirlenmiş, işgal hareketine karşı konulacağı, manda ve himayenin kabul edilemeyeceği, yurdun tüm zorluklara ve yokluklara karşı savunulacağı vurgulanmıştır.
Büyük Atatürk'ün, "Burada bir milletin kurtuluşunu hazırlayan kararlar verildi." sözleri, Sivas Kongresi'nin tarihimizdeki yerini ve önemini en iyi şekilde anlatmaktadır.
Milletimizin azim ve kararlılığı, kahraman Ordumuzun cesareti ile Büyük Atatürk önderliğinde yürütülen onurlu mücadele sonucu kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni, bağımsız, çağdaş, demokratik ve laik bir ülke olarak sonsuza kadar yaşatmak, bu ülkeyi kuranlara, şehitlerimize ve gazilerimize karşı en önemli sorumluluğumuzdur.
Türk milleti, birlik ve beraberliğinden, özgür ve bağımsız yaşama kararlılığından ödün vermeden, Cumhuriyetimize, bizi birarada tutan değerlerimize sahip çıkacak, Atatürk'ün öngördüğü hedeflere ulaşmak, ülkemizi her alanda güçlü ve saygın kılmak için özveriyle çalışacaktır.
Sivas Kongresi'nin 88. Yıldönümünü kutluyor, Büyük Önder Atatürk başta olmak üzere Sivas Kongresi'nin değerli üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor; Sivaslılara ve tüm vatandaşlarımıza saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı