Yabancı Devlet Adamlarından Gelen Kutlamalar

29.08.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın 28 Ağustos 2007 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevini devralmalarının ardından akşamüstü saatlerinden başlayarak Cumhurbaşkanlığını arayan çok sayıda yabancı Devlet Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı'nın temsilcileri, sözkonusu Devlet Başkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanlarının Sayın Cumhurbaşkanımızı tebrik etmek üzere telefonla görüşme arzularını dile getirmişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız bu çerçevede aynı gün ABD Başkanı George W. Bush ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirmişlerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız 29 Ağustos 2007 günü de sırasıyla Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz Al-Saud, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ile birer telefon görüşmesi yapmışlar ve adıgeçenlerin tebriklerini kabul etmişlerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı