Malazgirt Zaferi

26.08.2007
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet SEZER'in, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Kazandığı unutulmaz zaferler, kurduğu devletler, yetiştirdiği önderler ve bağımsızlığından ve özgürlüğünden ödün vermeyen soylu kişilik özellikleri ile adından övgüyle söz ettiren Türk Ulusu, bizlere gurur duyduğumuz köklü bir miras bırakmıştır.
Tarihimizdeki şanlı zaferlerden biri olan Malazgirt Zaferi, Anadolu'nun sonsuza değin Türk yurdu olmasının yolunu açmış, siyasal ve askeri sonuçlarıyla, Türk ve dünya tarihi yönünden çok önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Büyük komutan Alparslan'ın askeri dehası, Türk Ordusu'nun akıl, yetenek, cesaret ve kararlılığıyla kazanılan Malazgirt Zaferi ile, Anadolu'da bağımsız, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan tarihsel süreç başlamıştır.
1071'den bu yana yurdumuz olan bu topraklarda Türk Ulusu, hoşgörü, sevgi, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde yarattığı zenginliklerle evrensel uygarlığın gelişimine yadsınamaz katkıda bulunmuş, güçlü devlet yapısıyla dünyada saygın yer edinmiştir.
Geçmişimizden aldığımız bu güçle, Yüce Önder Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerleyerek, çağdaş uygarlığın güçlü bir ortağı olma yolundaki çabalarımızı kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacağız.
Malazgirt Zaferi'nin 936. yıldönümünü kutluyor, başta Büyük Komutan Alparslan olmak üzere, Zafer'in tüm kahramanlarını saygıyla anıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı