KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

2018/19 Chevening/OCIS - Abdullah Gül “Misafir Araştırmacı” Bursu Duyurusu

28.08.2017
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
2018/19 Chevening/OCIS - Abdullah Gül “Misafir Araştırmacı” Bursu Duyurusu

Chevening Oxford İslam Araştırmaları Merkezi (OCIS) – Abdullah Gül Misafir araştırmacı bursu, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı ile OCIS arasındaki bir işbirliği programıdır. Chevening/OCIS-Abdullah Gül Bursu, İslam’ın ve çağdaş Müslüman toplumların kültür ve uygarlığının daha bilinçli bir şekilde anlaşılmasını teşvik eden, kariyerlerinin ortasındaki akademisyenleri veya profesyonelleri hedef almaktadır.

Türkiye’de OCIS ve OCIS-Abdullah Gül Programı olmak üzere devam eden iki misafir araştırmacı burs programı mevcuttur. Her iki OCIS Burs Bürosu da, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nde bağımsız ve kendi kendine yürütülen bir araştırma yapmak için bireylere finansal destek sunmaktadır.

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi Hakkında

Oxford İslam Araştırmaları Merkezi, 1985 yılında Majesteleri Galler Prensi tarafından, Kraliyet izni ile kurulan Oxford Üniversitesi’nin “Tanınmış Bağımsız Merkezi’dir”.

Merkez’in amacı İslam’ın kültürü ve medeniyetini ve çağdaş Müslüman toplumların küresel bağlamdaki tüm yönlerini daha iyi anlamaya teşvik etmektir. Oxford, Müslüman dünyasının disiplinli çalışmasına katkıda bulunur. Oxford’un da ötesinde, Merkez’in rolü güçlü uluslararası akademik bağlantılar ve temaslarla güçlendirilmiştir. Merkez; öğretim, araştırma ve yayın yoluyla amaçlarını sürdürür ve küresel akademik çevrede sürdürülen diyalogu ve işbirliğini teşvik etmeye özel önem verir.

Merkez, 2016 yılında, Oxford’un merkezine yakın, avlu ve bahçelerin etrafında yer alan ve kütüphane, oditoryum, bürolar, öğretim odaları ve camii içeren yeni amaçla inşa edilmiş bir binaya taşınmıştır. Burslar, konferanslar ve seminerler de dahil olmak üzere çeşitli programlara ve ulusal ve uluslararası konferanslara ev sahipliği yapar.

Merkez, burs ve misafir araştırmacı programlarıyla, ziyaretçilerine, araştırmacılara ve bilim adamlarına ev sahipliği yaparak, Oxford’un geniş akademik yaşantısının sunabileceği her fırsattan en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olma konusunda yılların tecrübesine sahiptir.

Program hakkında

Misafir araştırmacılar, İslam’ın kültürü ve medeniyeti ile çağdaş Müslüman toplumlar üzerine kendi yönetecekleri araştırma projelerini üstlenerek bu konulara küresel olarak odaklanacaklardır.

Misafir araştırmacılar, program süresince İslam dünyasına odaklanan disiplinli akademisyenlerle tanışma ve ilgili kişilerle temas kurma fırsatı bulacaklar, Batı’daki müslümanları incelemenin yanısıra İslam tarihi, klasik İslam bilimleri, ekonomi ve İslami finans dahil olmak üzere İslam dünyasıyla ilgili pek çok konuda münazaralarda bulunacaklardır. Misafir araştırmacılar, Merkezin İslam’ın kültürü ve medeniyeti ve çağdaş Müslüman toplumların küresel akademik çevreleri ile diyalog ve işbirliğini sürdürme amacına katkıda bulunacaklardır.

OCIS, Oxford Üniversitesinin Tanınmış Bağımsız Merkezi olup, Batılı ve İslami çevrelerini bir araya getiren ortamı sağlamaktadır.

Burs, Ekim 2018’de başlayacak olup 6 ay sürecektir. Araştırmacılar bu sürede OCIS’de kendi bağımsı z araştırmalarını yürüteceklerdir. Araştırmacılar, Birleşik Krallık’a gelmeden önce, 6 ay boyunca üzerinde çalışacakları araştırma projelerini belirlemelidirler.

Burs Neleri kapsar?

 

  • OCIS’de altı aylık araştırma dönemi
  • Burs süresi boyunca yaşam masrafları
  • Birleşik Krallık’a gidiş dönüş uçak bileti
  • Araştırma ile ilgili faaliyetler için ödenek

 

Burs Kimler için uygundur?

Chevening / OCIS -Abdullah Gül Misafir Araştırmacı bursuna uygun adaylarda aşağıdaki nitelikler aranmaktadır:

* Kişisel, entelektüel ve kişilerarası niteliklere ve geleceğin liderleri, etkili kişileri arasında yer alma potansiyeline sahip olmak

* T.C. vatandaşı olmak ve çalışma sonunda Türkiye’ye geri dönmek

* Başvuru sırasında lisansüstü (PG) düzeyinde yeterliliğe (veya ilgili alanda eşdeğer eğitim/iş tecrübesine) sahip olmak Belirli bir mesleki ve / veya akademik araştırma deneyimine sahip olmak (en az beş yıl ve üzeri)

* Hali hazırda çalışıyor olmak ya da bir doktora programına kayıtlı olmak (Doktora programı Birleşik Krallık / AB veya ABD üniversitesinde olmamalıdır)

* Aranılan İngilizce yeterliliğine sahip olmak (Kabul edilen testleri öğrenmek için lütfen web sayfamızı ziyaret ediniz: http://www.chevening.org/apply/english-language-requirement

* Birleşik Krallık ve Majestelerinin Hükümetinden son 5 yıl içinde başka bir burs almamış olmak. (Daha önce burs almış olan adaylar, ilk ödüllerinin üzerinden beş yıl geçtikten sonra tekrar başvuruda bulunabilirler ancak kariyerlerinin o noktadan sonraki ilerleyişini göstermek zorundadırlar

* Britanya vatandaşı olan ya da çifte vatandaşlığından biri Britanya vatandaşlığı olan kişiler başvuramazla

* Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı veya bünyesindeki diplomatik kurumlarda çalışanlar, British Council, DFID, MOD, BIS, UKTI ve UKBA da dahil olmak üzere, Majesteleri Hükümetinin çalışanları, çalışanlarının yakınları (veya iki yıldan daha kısa süre önce işten ayrılmış eski çalışanları) başvuramazar; Birleşik Krallık Milletler Topluluğu, Üniversiteler Birliği veya OCIS kuruşlarında, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Vakfında çalışanlar ve bu kurumlarda birinci derece yakınları olanlar bursa başvuramazlar veya herhangi birinde görevli olanlar başvuramazlar

Nasıl başvurulur?

Adaylar, başvuru sırasında başvurmak istedikleri akademik araştırma alanı ile ilgili kısa bir niyet yazısı hazırlamaya hazır olmalıdırlar. Yazı, bir ana araştırma sorusu içermeli ve Başvuru Sahibinin bu araştırmayı Merkezi’de bulunduğu süreden nasıl yapmayı planladığını içermelidir.

Sadece Türkiye’den başvuranlar, Chevening/ OCIS-Abdullah Gül Bursuna başvurabilirler. Başvurular 7 Kasım 2017 saat 14:00’e kadar devam edecektir, detaylı bilgi için ülke sayfasını ziyaret ediniz: http://www.chevening.org/fellowships/turkey

Chevening.InTurkey@fco.gov.uk

Twitter: @TR_Chevening

Facebook: The Chevening Programme In Turkey

Türkiye’den adayların başvurabileceği diğer misafir araştırmacı programlarımız için:

Chevening Birleşik Krallık Ulusal Kütüphanesi Misafir Araştirmaci Fonu : https://www.gov.uk/government/news/chevening-british-library-fellowship-announcement-for-turkey.tr

Chevening/OCIS “Misafir Araştırmacı” Bursu : https://www.gov.uk/government/news/announcement-for-201819-cheveningocis-fellowship-programme.tr

İlgili Link :https://www.gov.uk/government/news/announcement-for-201819-cheveningocis-fellowship-programme.tr

Yazdır Paylaş Yukarı