KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Türk ve Kamerunlu iş Adamlarına: "Birbirinize Güvenin"

16.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Cumhurbaşkanı Gül'den Türk ve Kamerunlu iş Adamlarına: "Birbirinize Güvenin"

 

Türkiye'nin Afrika'ya teknik ve insani yardımlarının devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, bugünkü dünyada en iyi yardım şeklinin beraber iş ve yatırım yapma, teknolojiyi, bilgiyi transfer etme olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül Kamerun'daki temaslarını çerçevesinde Türkiye-Kamerun İş Forumu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Gül forumda yaptığı konuşmada, Afrika'nın köklü meselelerini dünyanın meselesi olduğunu belirterek, "Kuzey ve Güney arasındaki farklılık böyle devam edemez. Kuzeyde insanlar mutluyken, aynı dünyanın güneyinde yaşayanlar, her yerdeki olayları televizyonlarından takip ederken, hayat bu şekilde devam etmez. Milyonlarca çocuk ölürken, milyarlarca insan içme suyundan mahrumken, bu dünyada huzur olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin Afrika'ya teknik ve insani yardımlarının devam edeceğini belirterek, bugünkü dünyada en iyi yardım şeklinin beraber iş ve yatırım yapma, teknolojiyi, bilgiyi transfer etme olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Türkiye'nin Afrika'daki büyükelçilik sayısının 18'den 25'e çıkartılmasının düşünüldüğünü söyledi.

 

 

KAMERUN: "MİNYATÜR AFRİKA"

Kamerun'un "Minyatür Afrika" olarak bilindiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Afrika'nın bütün çeşitliliklerini barındıran Kamerun'un, zengin yer üstü ve yer altı kaynaklarına sahip olduğuna işaret etti ve "Kamerun ile yakın iş birliği içinde olmaya önem veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin Kamerun'a, inşaat, madencilik, sağlık ve eğitim alanlarında yatırım yapabileceğini ve tarım alanındaki tecrübelerini aktarabileceğini kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, iş adamlarının bu alanlardaki iş birliğini kısa sürede yapılabilmesi için iki ülke yöneticilerinin de gerekli desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti.

KAMERUN ANKARA'DA DAİMİ BÜYÜKELÇİLİK AÇACAK

Kamerun Cumhurbaşkanı Biya ile görüşmesinde, Kamerun'un barajlara ihtiyacı olduğunu söylediğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, Türk müteahhitlerinin dünyada 2. sırada yer aldığını söyleyerek, iş birliği imkânları üzerinde durulması gerektiğini ifade etti. Türkiye ile Kamerun arasında doğrudan uçak seferleri düzenlenebileceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Kamerun'un Ankara'da Daimi Büyükelçilik açacağını da sözlerine ekledi.

Ekonomik ilişkilerin gelişmesi için hukuki altyapının hazırlanmasına ilişkin çalışmaların başlatıldığını dile getiren Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda, Türk ve Kamerunlu iş adamlarına, "Birbirinize güvenin, biz sizi teşvik ediyoruz. Ne kadar çok iş yaparsanız, ortaklık kurarsanız, biz memnun oluruz. Geleceğinize inanın, ümitli olun" diye seslendi.

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı