KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Bilim Şampiyonları Çankaya Köşkü'nde

10.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş ve Bilim Olimpiyatlarına katılan öğrencileri Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Kabulde, 2009 yılında fizik, kimya, matematik, biyoloji ve bilgisayar olimpiyatlarına katılarak toplam 60 madalya kazanan 28 öğrenci de hazır bulundu.

35 YARIŞMANIN 34'ÜNDE MADALYA

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş kabulde, 2009 yılında yapılan 35 yarışmanın 34'ünde madalya kazanıldığını vurguladı. Başkan Yetiş, Türkiye'nin fizik ve biyoloji olimpiyatlarına daha önce ev sahipliği yaptığını, bu yıl da kimya olimpiyatlarının Türkiye'de düzenleneceğini ifade etti.

Uluslararası olimpiyatlarda madalya kazanan öğrencilerin, ÖSYM'nin yaptığı sınava katılmadan istediği üniversitenin istediği bölümünde okuma hakkı elde etiğini hatırlatan Başkan Yetiş ayrıca, ulusal olimpiyatlardaki derecelerin de bu sınavda ek puan kazandırdığını belirtti.

"BİR ÜLKENİN DÜNYA ÇAPINDA BİLİM ADAMI YOKSA BÜYÜK ÜLKE SAYILMAZ"

Cumhurbaşkanı Gül ise, bu başarıların gurur verici olduğunu, ama işe hevesle başlanıp sonra bırakılmaması gerektiğini vurgulayarak, "Nobel gibi daha büyük başarılara imza atmak gerekir" dedi.

"Bir ülkenin dünya çapında bilim adamı yoksa büyük ülke sayılmaz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Gül, "Sizler bizim ümidimizsiniz. Herkes size destek verecek, siz de elinizden geleni yapacaksınız" dedi.

İmkânların eskiye nazaran daha fazla olduğunu, internet ile her yere ulaşılabildiğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı