KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

"Tüm Vatandaşlarımızı Ayrım Yapmaksızın Kucaklamalısınız"

28.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 81 ilin valileri ile Çankaya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya geldi.

Yemekte bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Cumhurbaşkanı olarak büyükelçilerle olduğu gibi, valilerle de yılda bir kez yemekte bir araya geldiğini, bu yolla karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğunu belirterek, bu uygulamanın devlet katında güzel bir gelenek haline geldiğini aktardı.

 

           

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün Konuşmasının Tamamı

 

"Görev Yaptığınız Yerlerde Bütün Sorumluluk Sizin"

Cumhurbaşkanı Gül, illerde devleti ve hükümeti temsil eden valilerin, gerek Anayasa gerek kanunlar çerçevesinde birçok önemli görev üstlendiklerine ve bu görevlerin yürütülmesi için geniş yetkilerle donatılmış olduklarına işaret ederek, bu bakımdan yöneticiler olarak görev yaptıkları yerlerde her şeyin valilerin sorumluluğu altında olduğunu söyledi.

"Orkestra Şefi Gibi Hareket Etmelisiniz"

"İllerin kalkınması, vatandaşların kamu hizmetlerinden memnuniyetinin yükselmesi, demokratik standartların en ileri seviyeye taşınması, halkın refah ve mutluluğunun artması konularında tüm valilerimize büyük roller düşmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, valilerin devlet mekanizmasıyla özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyonu sağlamakla görevli olduklarını, bunu yaparken de "büyük bir orkestranın şefi gibi hareket etmeleri gerektiğini" vurguladı.

"Bir İlin Başarısı, Önde Gelenlerin Ahenk ve Birlikteliğinden Kaynaklanır"

Cumhurbaşkanı Gül, bir ilde başarı varsa, güzel işler gerçekleştiriliyorsa, sorunlar merkeze taşınmadan yerinde çözülebiliyorsa, bunun o ilin önde gelenleri arasında sağlanan ahenk ve birliktelikten kaynaklandığını yineleyerek, valilere, "Bu gücü harekete geçirecek ve uyumu sağlayacak olan sizlersiniz. Başta eğitim, sağlık, tarım ve kırsal kalkınma, kültür ve turizm olmak üzere bütün alanlarda yürütülen program ve faaliyetlerin başarısı için, siz yöneticiler tarafından titizlikle takip edilmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

"Hayırseverlerin Yatırımlarını Teşvik Edin"

Valilere, marifetin iltifata tâbi olduğunu, hayırseverlerce yaptırılan her türlü yatırımı teşvik etmelerini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, illerin yatırım merkezi haline dönüştürülmesi konusunda valilerin önderlik etmeleri gerektiğini, halkın yaşam standardını yükseltmenin birinci öncelik olduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Gül'den Demokrasi Vurgusu

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin uzun yıllardan beri teröre karşı kararlı bir mücadele içerisinde olduğunu ve terörle mücadelenin demokratik kazanımlardan, insan haklarından, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, her boyutta aralıksız sürdüğünü, terörü tamamıyla sona erdirme ve demokratik standartları yükseltme konusunda valilerin de katkısı büyük olacağını belirtti.

Terörle mücadele edildiği bir dönemde ayrım yapılmaksızın herkesi kucaklamanın, onlara el uzatmanın, sorunlarına sahip çıkmanın önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, böyle bir yaklaşımın, vatandaşlarımızın aidiyet duygularını güçlendireceğini, birlik ve beraberliği daha da pekiştireceğini aktardı.

Asayiş Sağlanırken Hukuk Devleti İlkesinin de Gözetilmesi

Cumhurbaşkanı Gül, valilerin en önemli görevinin, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin temin edilmesi, bunun da ötesinde insanların ülkenin her köşesinde her türlü korkudan uzak ve yarınlarından emin bir şekilde yaşamalarını sağlamak olduğunu belirtti. Bu görev yerine getirilirken de, hukuk devleti ilkesinin gözetilmesi, Anayasa ile teminat altına alınan temel hak ve özgürlüklerin zedelenmemesi gerektiğine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasının sonunda, "Vatandaşa hizmette sınır tanımayan bir anlayışla çalışacağınıza, halkımızın refah ve mutluluğu yolunda gereken her türlü fedakârlığı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da göstereceğinize yürekten inanıyorum" dedi.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı