KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül'den Büyükelçilere: "Arkanızda Güçlü Bir Türkiye Var"

06.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İkinci Büyükelçiler Konferansı'na katılan büyükelçilerle Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri mensuplarının, büyükelçilerin, ailelerinin çok büyük fedakârlıklar yaparak gece gündüz çalıştıklarını, bunu en iyi bilenlerden birisinin de kendisinin olduğunu belirterek, bundan dolayı büyükelçilere teşekkür etti.

"Türkiye'yi Temsil Etmek Her Zaman Bir Onurdur"

Türkiye'nin her bakımdan giderek geliştiğini, güçlendiğini ve Türkiye'yi temsil etmenin her zaman bir onur olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ancak işleri iyi giden, ekonomisi iyi giden, kendi içerisinde övüneceği şeyleri çoğalan bir Türkiye'yi dışarıda temsil etmenin daha kolay olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı'nın diğer bakanlıklarla ortak çalışmalar yapmasından memnuniyet duyduğunu, bu çalışmalarından dolayı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu tebrik ettiğini belirtti. Günümüzde klasik diplomasinin anlamının değiştiğini, büyükelçilerin yeri geldiğinde, ekonomi müşaviri gibi, özel sektör temsilcisi gibi hareket ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, toplantıların bu açıdan çok yararlı olduğuna inandığını sözlerine ekledi.

Türk Diplomasisi Dünyanın Her Yerinde

Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın güç merkezlerinin sürekli değiştiğini, Türk diplomasisinin de artık dünyanın her tarafında olduğunu kaydederek, Türkiye'nin daha fazla tanındığını, takdir edildiğini ve bunun sonucunda da uluslararası kurumlarda yapılan seçimlerde Türkiye'nin yalnız olmadığının örnekleriyle görüldüğünü kaydetti.

Cumhuriyetin kuruluşundan gelen ve Atatürk'ün belirttiği "Yurtta Sulh, Cihanda Sulh" fikrinin Türk dış politikası için büyük bir değer olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bu fikrin öneminin bugün dünyada daha fazla bilindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Dışişleri Bakanlığı'nın ülkemizdeki birçok gelişmeye öncülük ettiğini dile getirerek, ihtiyaç duyduğu alanlarda kendisini geliştirmesinin de önemine işaret etti.

"Türkiye, Herkesin Takdir Ettiği Bir Ülke"

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının sonunda büyükelçilere, "Arkanızda güçlü bir Türkiye var. Temsil ettiğiniz ülkenin tarihî olarak çok büyük derinliği var, coğrafi olarak çok önemli. Ekonomimiz övünebileceğimiz kadar büyük; G-20'nin içine giren, dünyanın 15. ekonomisi haline gelmiş bir ekonomi. Ülkemiz, herkesin takdir ettiği, hayranlık duyduğu, güçlü silahlı kuvvetleri olan, bunun yanında da demokrasisini, hukuk standartlarını giderek güçlendiren ve buna çok önem veren bir ülke. Bunun kıymetini, en sade vatandaştan, en üstteki makama kadar hepimizin bilmesi lazım. Böyle bir ülkeyi temsil edenlerin şüphesiz ki çok daha fazla sorumluluk içerisinde hareket etmesi gerekiyor –ki bundan hiç kuşkum yok.- Sizler çok büyük fedakârlıklar yaparak, çok büyük zorlukları aşarak vazifenizi en iyi şekilde yapıyorsunuz. Hepinize başarılar diliyorum" dedi.

İkinci Büyükelçiler Konferansı

Konferans, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, yurt dışı ve yurt içinde görev yapan tüm büyükelçilerin katılımlarıyla, "Demokrasi, Güvenlik ve İstikrar: Dünyada ve Türk Dış Politikasında 2010'a Bakış" temasıyla Ankara'da 4-8 Ocak 2010 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı