Devletin Zirvesi Yemekte Bir Araya Geldi

05.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl nedeniyle verdiği yemekte Yasama, Yürütme ve Yargı organları başkanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Konut'ta verdiği yemeğe, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Birinci Başkanı Hasan Gerçeker, Danıştay Başkanı Mustafa Birden, Askeri Yargıtay Başkanı Hâkim Tuğgeneral Ahmet Alkış, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Hâkim Tuğgeneral Turgut Arıbal, Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı Ahmet Akyalçın, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sayıştay Başkanı Dr. Recai Akyel ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, geçen yıl 21 Ocak'ta da aynı çerçevede Yasama, Yürütme ve Yargı organları başkanlarıyla yemekte bir araya gelmişti.

Devlet Organlarının Düzenli ve Uyumlu Çalışmasına Vurgu

Yasama, Yürütme ve Yargı ile ilgili temel konuların ele alındığı ve karşılıklı görüşlerin paylaşıldığı toplantıda, öncelikle devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasının önemi üzerinde duruldu.

Hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi amacıyla yapılacak yargı reformu ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi alınan toplantıda, yargı hizmetinin daha kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak çalışmaların, ilgili bütün tarafların katılımı ile gerçekleştirilmesinin yararı üzerinde mutabık kalındı.

Katılımcıların bu tür toplantıların faydası üzerinde durarak daha sık yapılması temennisi üzerine Cumhurbaşkanı Gül, toplantının yılda bir yerine iki kez yapılmasını kararlaştırdı.

 

 

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı