KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Cumhurbaşkanı Gül Kuveyt'e Gitti

21.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmî bir ziyarette bulunmak üzere Kuveyt'e gitti.

Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, ziyaretinin ülkemizden Kuveyt'e Cumhurbaşkanı düzeyinde on iki yılı aşkın süredir gerçekleştirilen ilk ziyaret olduğunu belirtti.

Kuveyt'teki temasları sırasında, Türkiye ile Kuveyt arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumunu gözden geçirerek, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere her alandaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi imkânları üzerinde duracağını ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, Kuveytli muhataplarıyla bölgesel konu ve gelişmeleri de ele alacağını belirtti.

Kuveyt'te Büyük İş İmkânları

Ziyareti sırasında Türk ve Kuveytli iş adamlarının katılımıyla düzenlenecek iş forumuna katılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt'in, dünyanın büyük petrol üreticilerinden birisi olması sebebiyle büyük gelirleri olan bir ülke olduğuna dikkat çekerek, bu açıdan müteahhitler ve müşavirlik firmaları için büyük iş imkânları olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile birlikte Kuveyt Petrol Şirketi'nin kuruluşunun 75. yıl dönümü kutlamalarına katılacağını da sözlerine ekledi.

Körfez Ülkeleriyle Serbest Ticaret Anlaşması

Körfez İşbirliği Teşkilatı ile Türkiye arasında birkaç yıldır önemli görüşmeler yapıldığına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, Körfez'deki bütün ülkelerin oluşturduğu bu teşkilatın dönem başkanının Kuveyt olduğunu hatırlatarak, "Türkiye, bütün Körfez ülkeleriyle serbest ticaret anlaşması yapmak için görüşmeler yapmaktadır. Ümit ediyorum ki Kuveyt'in dönem başkanlığı sırasında bu görüşmeler neticelenir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, temasları çerçevesinde Kuveyt Emiri'nin yanı sıra, Kuveyt Veliaht Prensi, Kuveyt Başbakanı ve Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı ile de görüşmeler yapacağını, ayrıca Kuveyt'in büyük yatırımcı şirketleriyle görüşmeler gerçekleştireceğini aktararak, "Bu ziyaretimin mevcut iyi düzeydeki ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağını ümit ediyorum" dedi.

Ziyaretinde, Cumhurbaşkanı Gül'e Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, milletvekilleri ve iş adamlarından oluşan bir heyet eşlik ediyor.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı