KİTAPLAR

Fotoğraf Galerisi

Video Galeri

Günün Fotoğrafı

 

Kopenhag'da İsrail Cumhurbaşkanı ile Görüşme

18.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin bugünkü oturumuna katılmadan önce İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile bir araya geldi.

Bölgesel ve ikili ilişkilerle birlikte İsrail`in yeni yerleşim birimlerinin de gündeme geldiği görüşmede Cumhurbaşkanı Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e, "Artık dünyada hiçbir şey gizli kalmıyor. Herkesin her şeyden anında haberi oluyor. Türk kamuoyu da Orta Doğu`da yaşananları yakından takip ediyor. Olaylar ciddi hassasiyet, rahatsızlık yaratıyor" dedi.

İsrail-Filistin sorununa da değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye olarak bizim isteğimiz, iki devletin barış, huzur ve güvenlik içinde yan yana yaşamasıdır" ifadelerini kullandı.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ise, Cumhurbaşkanı Gül'e yaptığı daveti yinelerken, Cumhurbaşkanı Gül, şartlar uygun olduğunda İsrail'i ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Gül, oturumun ardından Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile bir araya geldi. Daha sonra zirveye katılan devlet ve hükümet başkanları onuruna verilen yemeğe katılan Cumhurbaşkanı Gül, burada da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile bir süre sohbet etti.

 

 

BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi için bulunduğu Kopenhag`daki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`ye döndü.

 

Tüm Haberler

Yazdır Paylaş Yukarı